De Cloud oplossing van Microsoft heet Microsoft Office 365. Office 365 is een combinatie van drie verschillende Microsoft producten: Microsoft Exchange, Microsoft Sharepoint en Microsoft Lync. Deze drie applicaties zijn serverproducten van Microsoft (Office 365 is een cloudoplossing). Gebruikers kunnen met de applicaties gegevens en informatie met elkaar delen. Javelin ICT is Office 365 Silver Partner. Wij helpen uw bedrijf graag om van Office 365 een succes te maken.

Hoe werkt Office 365?

Voorheen installeerde men deze Microsoft applicaties op een eigen serveromgeving. Tegenwoordig biedt Microsoft deze applicaties ook aan als een online dienst. Die online dienst heet Office 365. Hierbij hoeft er geen investering gedaan te worden in de aanschaf en het onderhoud van eigen serverapparatuur. In plaats daarvan neemt men Office 365 af als een dienst (Software as a Service) en wordt er per maand een bedrag betaald wat afhankelijk is van het aantal gebruikers.

Wat kun je met Microsoft Office 365?

Exchange is de werkgroepserver van Microsoft. De belangrijkste functies zijn het verwerken van e-mail, agendaitems, contactpersonen en taken. Exchange is te koppelen aan Microsoft Outlook (voor Windows en Apple), mobiele telefoons en tablets zoals Android, iPhone en Blackberry. Met Exchange kunt u e-mail, taken en agenda’s met collega’s delen. Zo kan uw secretaresse bijvoorbeeld in uw agenda kijken of uw mail controleren op het moment dat u niet aanwezig bent.

Sharepoint is van origine een intranet applicatie. Een intranet applicatie is een website voor intern gebruik (deze staat dus niet perse op het internet). Met Sharepoint is het mogelijk om informatie te delen. Dit kunnen Office documenten zijn (bijvoorbeeld Word bestanden, of Excel Spreadsheets), maar ook lijstjes met bijvoorbeeld actiepunten of een adresboek. Het pakket is enorm veelzijdig. Met sharepoint kunt u bijvoorbeeld een projectsite inrichten waar klant en onderaannemers op kunnen inloggen. Op die manier kunt u met alle partijen samenwerken.

Lync is een applicatie waarmee gebruikers onderling kunnen communiceren. Zo kan men onderling chatten en (video)bellen. Een fijne optie is dat gebruikers hun eigen computerscherm kunnen delen om iemand anders mee te laten kijken wanneer ze hulp nodig hebben.

Hoe kan Javelin ICT u helpen met Office 365?

 • Implementatie en inrichting van Office 365
 • Advies over de juiste keuze voor een bepaald pakket (er zijn 7 verschillende varianten)
 • Analyse van de voor- en nadelen van Office 365 voor uw bedrijf
 • Migratie van uw huidige systeem naar Exchange Online (bijvoorbeeld vanaf Kerio Connect, Pop, Zimbra, IMAP en meer)
 • Instellen, inrichten en registreren van uw domeinnaam
 • Koppelen van Office 365 aan uw bestaande Active Directory omgeving
 • Eindgebruiker ondersteuning bij Office 365
 • Dagelijks beheer van gebruikers in de Office 365 omgeving
 • Oplossen van problemen bij gebruik, technische ondersteuning en support van Microsoft
 • Inrichten van Windows Server Essentials (een hybride variant van Office 365 waarbij documenten lokaal worden opgeslagen)
 • Praktijkles voor medewerkers in het gebruik van Office 365 (Exchange Online, Sharepoint Online en Lync Online)

Office 365 | Cloud ICT | Javelin ICT