Werken in de cloud, cloud computing of virtueel werken. Het zijn allemaal termen voor hetzelfde; dé nieuwe manier van werken. Bewust of onbewust werken veel mensen al op enige manier in de cloud, bijvoorbeeld al als je gebruikt maakt van webmail of  de cloud gebaseerde diensten waarmee muziek geluisterd kan worden. Maar welke voordelen heeft Cloud ICT voor uw bedrijf?

Wat houdt cloud computing precies in?

Heel simpel gezegd houdt werken in de cloud niet veel meer in dan werken via het internet. Zo gevarieerd als het internet is, zo divers zijn de mogelijkheden van deze manier van werken. Op bedrijfsniveau betekent dit de mogelijkheid om vanaf elke gewenste plek toegang te hebben tot bestanden. Of u nu op de PC op de zaak werkzaam bent, of thuis met de laptop op de bank nog een laatste aanpassing moet maken in een spreadsheet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het altijd beschikbaar hebben van informatie is dus een groot voordeel, maar ook een toename in zekerheid is belangrijk. Met backup as a service komt u als organisatie bijvoorbeeld niet langer in grote moeilijkheden bij hardware-falen, uw gegevens zijn veilig in de cloud. Ook bespaart u ook nog eens op de periodieke aanschaf van nieuwe dure hardware, als uw ICT partner bekommeren wij ons namelijk over de techniek achter de dienstverlening.

Voordelen van werken in de cloud

Enkele voordelen van werken in de cloud op een rijtje:

  • Efficienter werken
  • Veelzijdig
  • Schaalbaar
  • Overzichtelijke kosten
  • Kosten besparend
  • Veilig

Een enkele pagina is te weinig om de mogelijkheden van cloud computing voor uw organisatie op te sommen. Wij leggen graag in een persoonlijk gesprek uit wat, gezien uw bedrijfssituatie, praktische toepassingen kunnen zijn van ‘het nieuwe werken’ voor uw specifieke organisatie, en wat de winst organisatie-breed is.