De private cloud is een vorm van cloud computing die bestaat naast andere vormen van werken in de cloud, zoals de public cloud en de hybride cloud. Bij de private cloud wordt er gebruik gemaakt van dedicated servers die op een eigen locatie of in een datacenter staan. Dit is anders dan bij de public cloud, waarbij meerdere gebruikers gebruikmaken van dezelfde serverpool. Een private cloud is gewoonlijk enkel bereikbaar via een beveiligde- of dedicated verbinding. Dit, terwijl publieke cloudinfrastructuur verbonden wordt met behulp van publiekelijk toegankelijke verbindingen. De private cloud biedt organisaties daarom meer controle en veiligheid dan de public cloud.

Volledige controle met uw eigen private Cloud

De private cloud is vooral geschikt voor organisaties die over een bovengemiddelde mate van controle en/of beveiliging willen beschikken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan financiële instellingen die door wet- en regelgeving verplicht zijn om vertrouwelijke gegevens op een bepaalde manier te beveiligen. Met behulp van de dedicated resources van de private cloud en afgeschermde verbindingen kunnen zij pottenkijkers buiten de deur houden.

Daarnaast maakt de private cloud het mogelijk om de cloudomgeving compleet in lijn met de behoeften van de eigen organisatie in te richten. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat bepaalde afdelingen en/of applicaties meer resources mogen gebruiken dan andere afdelingen en/of applicaties. Bovendien kan de private cloud gecombineerd worden met public clouddiensten om zo tot een hybride cloud te komen. Hierbij worden vertrouwelijke processen in de private cloud verwerkt, terwijl de public cloud gebruikt wordt voor minder gevoelige processen en informatie.

Uw private cloud powered by Javelin ICT

De ICT-professionals van Javelin ICT zijn ware experts als het gaat om de cloud. Private-, public- of hybride cloud, zij draaien er hun hand niet voor om. Zij kunnen u adviseren welke cloud bij uw behoeften past en kunnen elke cloudoplossing voor u realiseren en onderhouden. Benieuwd hoe de cloud uw organisatie kan ondersteunen? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Javelin ICT!De ICT-professionals van Javelin ICT zijn ware experts als het gaat om de cloud. Private-, public- of hybride cloud, zij draaien er hun hand niet voor om. Zij kunnen u adviseren welke cloud bij uw behoeften past en kunnen elke cloudoplossing voor u realiseren en onderhouden. Benieuwd hoe de cloud uw organisatie kan ondersteunen? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Javelin ICT!