Nederlandse zorginstellingen zijn voornemend om in de komende tijd meer ICT-processen uit te gaan besteden. 61% van de ondervraagde senior ICT-beslissers uit de zorg geeft aan dat dit bij hen het geval is, terwijl dit percentage in andere sectoren op 49% ligt. Voor het onderzoek zijn 40 ICT-beslissers van verschillende soorten zorginstellingen ondervraagd door adviesbureau Quint Wellington Redwood. Als belangrijkste reden voor het outsourcen van ICT gaven de respondenten het op deze manier kunnen verbeteren van belangrijke processen.

Redenen voor het outsourcen van ICT-processen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het uitbesteden van ICT-processen een goede oplossing kan zijn. Zo is het nummer één motief bij de overheid, het beter kunnen focussen op kerntaken, terwijl financiële dienstverleners via deze weg vooral kosten hopen te besparen. Daarnaast is het voor veel bedrijven een hele kluif om goed ICT-personeel aan te trekken en te behouden. Door ICT uit te besteden halen zij toch de benodigde kennis in huis.

‘Outsourcen van ICT een middel en geen doel’

De onderzoekers van Quint Wellington Redwood waarschuwen dat het uitbesteden van ICT geen doel op zich moet zijn. De beslissing om ICT-processen uit te besteden moet daarom genomen worden op basis van de strategie van de gehele organisatie. Alleen op deze manier kan gegarandeerd worden dat de ICT-diensten de bedrijfsvoering optimaal zullen ondersteunen.

Meer over zorg & ICT

Maak van uw ICT-beheer onze zorg

Javelin ICT is uw ICT-totaalpartner. Onze ICT-professionals hebben kennis van- en ervaring met alle moderne ICT-oplossingen. Zij kunnen u bijvoorbeeld adviseren met betrekking tot de inrichting van uw ICT-infrastructuur en kunnen uw systeembeheer en/of netwerkbeheer uit handen nemen. Want bij elke ICT-oplossing geldt dat deze voor een maximaal resultaat optimaal moeten aansluiten op uw corebusiness. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!