In de afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven overgestapt van analoge telefonie naar oplossingen op basis van VoIP-telefonie. Vooral oplossingen waarbij wordt afgestapt van een telefooncentrale op locatie, maar in plaatst daarvan wordt gekozen voor een hosted VoIP-oplossing in de cloud, zijn hierbij populair. Een wens van veel bedrijven is bovendien dat hun medewerkers altijd op hetzelfde nummer bereikbaar zijn, onafhankelijk van het toestel (bijvoorbeeld vast of mobiel) dat zij op dat moment gebruiken. Xelion biedt een dergelijke oplossing.

Xelion integratie van vast en mobiel

De meeste aanbieders van oplossingen voor de integratie van vast- en mobiel vereisen dat de gebruikte telefooncentrale, de abonnementen voor vaste telefonie en de mobiele abonnementen bij dezelfde provider worden afgenomen. Het nadeel hiervan is dat bedrijven hierdoor weinig flexibel zijn in hun keuze voor een bepaalde aanbieder. Bij het gebruik van Xelion kan iedere mobiele telefoon, onafhankelijk van de netwerkaanbieder, geïntegreerd worden in de telefooncentrale. Dit komt omdat Xelion gebruikmaakt van een unieke app die zakelijke telefonie mogelijk maakt op mobiele telefoons. Indien een gebruiker via de app van Xelion belt, dan loopt het gesprek via de telefooncentrale en zal het zakelijke nummer worden gebruikt. Buiten de Xelion app om kan daarnaast gewoon gebruik worden gemaakt van een privé-telefoonnummer.

Belangrijke features van Xelion

Naast een gemakkelijke scheiding van werkgerelateerde- en privégesprekken, heeft de zakelijke telefonieoplossing van Xelion nog een aantal voordelen. Zo wordt er zowel zakelijk als privé gewoon via het GSM-netwerk gebeld, waardoor een verbinding met WiFi of mobiel internet niet vereist is. Daarnaast hebben gebruikers van de app van Xelion op ieder moment toegang tot het centrale adresboek met bedrijfscontacten en kunnen zij de beschikbaarheid van hun collega’s inzien. Wil de gebruiker zakelijk niet beschikbaar zijn, dan kan dit eenvoudig aangepast worden in de app van Xelion. Maken uw medewerkers gebruik van een privételefoontoestel voor zakelijke doeleinden? Dan kan vergoeding van de gemaakte kosten bovendien eenvoudig via de app geregeld worden.

Zakelijke telefonie van Javelin ICT

Javelin ICT is officieel reseller van de telefonieoplossing van Xelion. Wij kunnen u adviseren wat voor oplossing het best past bij uw specifieke behoeften en kunnen deze oplossing vervolgens voor u realiseren en onderhouden. Xelion is een unieke telefonieoplossing met vele mogelijkheden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met één van de professionals van Javelin ICT. Zij helpen u graag verder!