Wij Nederlanders raken steeds meer afhankelijk van draadloos internet. Thuis, op kantoor en zelfs in het openbaar vervoer wordt een WiFi-verbinding op smartphones, laptops en tablets steeds vaker als vanzelfsprekend ervaren. De markt springt hier op in met allerlei handige oplossingen, maar ondertussen raken telecomnetwerken overvol. Dit vraagt om slimme ICT-oplossingen, niet alleen om draadloos bereikbaar te zijn, maar ook om bereikbaar te blijven. Javelin ICT adviseert MKB organisaties en implementeert slimme draadloze technologie voor hen.

Draadloos netwerk onmisbaar

We zijn met z’n allen zó gewend geraakt aan draadloos internet, dat we niet meer zonder kunnen. Jaarlijks maken zakenreizigers gezamenlijk 4,7 miljoen zakenreizen. Uiteraard willen zij ook onderweg hun e-mail ontvangen en een videoconferentie kunnen starten. De markt speelt hier handig op in, zo biedt AVIS Car Rental nu bijvoorbeeld draadloos internet aan in hun huurauto’s. Met behulp van een mobiele hotspot (ook wel MiFi genoemd) kunnen huurders van een auto op deze manier draadloos internet ontvangen op tablets, laptops en smartphones zonder dat zij daarbij tegen hoge roaming tarieven aanlopen. Eenmaal op locatie kan de MiFi uit de auto meegenomen worden, om zo ook buiten de auto een draadloze verbinding te behouden.

Managed WiFi

Daarnaast wordt met de opkomst van ‘Bring Your Own Device’, waarbij werknemers hun persoonlijke laptop of smartphone gebruiken voor werkdoeleinden, WiFi ook steeds belangrijker binnen de ICT-infrastructuur van organisaties. Vanzelfsprekend is het hierbij essentieel dat het draadloos netwerk niet overbelast raakt en dat de veiligheid gewaarborgd blijft. Hiervoor biedt Javelin ICT Managed WiFi aan, dé enterprise WiFi oplossing. Met Managed WiFi kan het draadloos netwerk in verschillende ruimtes van een bedrijf geoptimaliseerd worden op basis van het aantal gebruikers en hun behoeften. Zo blijft de kwaliteit te allen tijde gewaarborgd.

Javelin ICT: ICT-infrastructuur specialist

Als ICT-Partner voor MKB organisaties hebben wij ons ontwikkeld tot een ware ICT-infrastructuur specialist. Of het nu gaat om de realisatie van VoIP telefonie, of de aanleg van camerabewaking met behulp van IP camera’s: wij hebben de know-how en ervaring. Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare ICT-partner of advies nodig heeft met betrekking tot uw ICT-infrastructuur, dan kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 040- 850 3000.