Werknemers in Nederland zijn behoorlijk ontevreden over de ICT infrastructuur die wordt geboden door hun werkgevers, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door marktonderzoek-bureau ‘Team Vier’.

ICT hardware en software wordt vaak door werknemers omschreven als verouderd en in veel organisaties geven medewerkers aan dat het bedrijf hierdoor niet klaar is voor Het Nieuwe Werken.

Werknemer zou meer zeggenschap willen over besteding ICT budget

Maar liefst 33% van de medewerkers zou om die reden meer zeggenschap willen over hard en software en iets meer dan 20% van de medewerkers zou het allerliefst zelf een jaarlijks ICT budget krijgen om benodigde ICT ondersteuning in te kopen.De behoefte tot het zelf verkrijgen van een ICT budget is zoals verwacht groter onder mannen dan onder vrouwen.

Ook geeft het onderzoek inzicht in het gebruik van eigen smartphones, laptops en tablets op het werk. Uit het onderzoek is gebleken dat ongeveer 10% van de medewerkers dergelijke eigen apparaten gebruikt. Hiermee stijgt de populariteit van het gebruik van eigen apparaten op het werk.

Samenwerken met ICT partner kan oplossing bieden

Gezien de grote ontevredenheid onder medewerkers over de ICT situatie in hun organisatie, lijkt het uitbesteden van ICT beheer in veel gevallen interessant. Samenwerken met een ICT partner zorgt ervoor dat hardware en software up-to-date blijven, de aanwezige ICT infrastructuur goed aansluit bij specifieke behoeften op de werkvloer en de organisatie sneller gereed is voor Het Nieuwe Werken.