Uit onderzoek van ZyXEL onder 2.500 Europese werknemers, blijkt dat de behoefte aan WiFi binnen de kantooromgeving in Europa groot is. De resultaten van het onderzoek geven aan, dat het ontbreken van draadloos internet op de werkvloer zelfs tot productiviteitsverlies en gefrustreerde werknemers zou kunnen leiden. Doordat clouddiensten en mobiel werken in korte tijd aan populariteit hebben gewonnen, is het essentieel om er als bedrijf voor te zorgen dat werknemers hier op een laagdrempelige manier gebruik van kunnen maken.

Werknemers gewend aan WiFi

Uit het onderzoek blijkt verder dat er grote verschillen zijn binnen de verschillende Europese landen. Zo blijkt dat twee derde van de ondervraagde Britten geen toegang heeft tot draadloos internet op de werkvloer. Terwijl Nederland voorop loopt en hier slechts één derde van de werknemers verstoken blijft van WiFi. Het is volgens ZyXEL dan ook geen verrassing dat één derde van de Britten aangeeft minder productief te zijn, doordat zij niet gemakkelijk met het internet of een bedrijfsnetwerk kunnen verbinden op hun werkplek. Doordat werknemers steeds vaker gewend zijn om een combinatie van verschillende devices te gebruiken en zij daarnaast ook nog is gewend zijn om niet meer de hele dag achter hetzelfde bureau te werken, is het aanbieden van een flexibele manier van verbinding maken essentieel.

Tips voor draadloos internet in kantooromgeving

Naar aanleiding van het onderzoek geeft ZyXEL nog een aantal tips, die bedrijven moeten helpen om hun medewerkers ‘connected’ en daarmee tevreden te houden. Zo doen bedrijven er goed aan om te monitoren hoeveel er gebruik wordt gemaakt van het bedrijfsnetwerk en ervoor te zorgen dat de snelheid te allen tijde gewaarborgd blijft. Een Managed WiFi oplossing is hier ideaal voor, zo’n systeem past de bandbreedte en signaalsterkte van het draadloze netwerk dynamisch aan, aan de hand van het aantal gebruikers. Daarnaast is het volgens ZyXEL essentieel om faciliteiten aan te bieden waarmee medewerkers hun privé devices voor werkdoeleinden kunnen gebruiken. Tot slot doen bedrijven er goed aan om bij te houden welke clouddiensten hun medewerkers gebruiken en om een helder beleid voor het gebruik van clouddiensten te formuleren. Samen zorgen deze maatregelen ervoor dat het gebrek aan een goede verbinding geen knelpunt wordt binnen uw organisatie.

Javelin ICT: uw kennis in ICT-infrastructuur

Bij Javelin ICT zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT-infrastructuur. Managed WiFi, Bring Your Own Device (BYOD) en Internet of Things (IoT) zijn voor ons dan ook niet nieuw meer. Dankzij onze kennis en ervaring op het gebied van ICT kunnen wij een betrouwbare ICT-partner voor onze klanten zijn. Of het nu gaat om het uitbesteden van ICT-beheer, betrouwbare hosting of VoIP telefonie, Javelin ICT maakt het voor u mogelijk. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons op 040- 850 3000 of vul het online contactformulier in.