Uit onderzoek onder 1.011 Nederlandse consumenten, blijkt dat zij op vakantie steeds vaker de beschikking hebben over- en gebruik maken van internet. 80% van de ondervraagde consumenten maakte op vakantie één of meerdere keren gebruik van internet. Verder geeft 60% aan dat de beschikbaarheid van draadloos internet een belangrijke voorwaarde was bij de keuze voor een accommodatie. Ongeveer 10% van de respondenten met een baan gaf zelfs aan dat zij tijdens de vakantie dagelijks iets voor hun werk deden met behulp van het beschikbare internet.

E-mail en Social Media op vakantie

De internetverbinding wordt op vakantie vooral gebruikt voor e-mail en Socia Media. Zo gaf 85% aan minstens één keer tijdens de vakantie te kijken naar privé e-mail. Maar ook Social Media wordt op vakantie vaak geraadpleegd en gebruikt. In 2011 maakte nog slechts 25% van de respondenten hiervan gebruik, in 2014 is dit percentage gestegen tot 66%. Dit geeft aan hoe gewend we zijn geraakt aan het altijd en overal online kunnen zijn. Qua gebruik zijn Facebook en Twitter hierbij de koplopers.

De online werkplek op vakantie

De opvallendste uitkomst van het onderzoek is echter, dat 1 op de 3 respondenten tijdens zijn of haar vakantie gebruik maakte van een internetverbinding voor werkgerelateerde zaken. Ruim 9% van de respondenten deed dit zelfs dagelijks, terwijl de overige 21% aangaf dit een aantal keer per vakantie te hebben gedaan. Werkzaamheden die uitgevoerd worden op vakantie zijn het controleren en beantwoorden van de zakelijke e-mail en het verrichten van essentiële werkzaamheden via de online werkplek. Of dit zo gezond is valt nog te bezien, 40% heeft namelijk aangegeven zich tijdens vakantie moeilijk af te kunnen sluiten van werkgerelateerde zaken.

Altijd online met Javelin ICT

Als ICT-partner voor bedrijven uit het MKB zijn wij continu bezig met het zoeken naar slimme oplossingen om onze klanten op ieder gewenst moment toegang te geven tot kritische bedrijfsgegevens en applicaties. Onze online werkplek is hier bijvoorbeeld speciaal op ingericht. Het enige wat benodigd is, is een internetverbinding en een smartphone, laptop of tablet. Zo kunt u zelfs op vakantie nog in contact staan met uw onderneming, maar alleen als u dat wilt natuurlijk. Meer weten over werken in de cloud en de online werkplek? Neem contact op via onze website of bel ons op 040- 850 3000.