Vandaag, 31 maart, is het Wereld Back-up Dag. Met dit initiatief worden organisaties wereldwijd opgeroepen om een back-up te maken van hun gegevens. Want wat doet u als u slachtoffer wordt van een cyberaanval en uw data van de server is verdwenen? Het heeft immers grote gevolgen voor de continuïteit van uw organisatie als belangrijke data weg is. Vermijd deze onprettige situatie door regelmatig een back-up te maken van al uw gegevens. Wij geven graag een gouden tip voor het maken van een goede back-up en vertellen u meer over onze eigen online back-up dienst.

3-2-1 regel

Een gouden tip voor het maken van een back-up: pas de 3-2-1 regel toe. Concreet betekent dit dat u drie kopieën dient te maken van uw data, op ten minste twee diverse opslagmedia, waarvan één kopie op een externe locatie bewaard wordt, zoals een cloud aanbieder. Door het volgen van deze basisregel verkleint u de kans op het verliezen van gegevens aanzienlijk. Mocht er bijvoorbeeld een datalek of brand zijn bij een van de locaties, dan heeft u nog altijd de andere back-ups achter de hand.

Online back-up dienst van Javelin ICT

Wilt u er zeker van zijn dat al uw gegevens op een veilige locatie opgeslagen worden? Dat kan bij Javelin ICT! Wij maken gebruik van Spearstream Online Back-up Manager. Met deze online back-up tool beschikt u te allen tijde over een recente back-up. Daarnaast wordt al uw data met behulp van een encryptie versleuteld, waardoor u er zeker van kunt zijn dat niemand anders toegang heeft tot uw gegevens. Tevens heeft u altijd controle over uw online back-up. Doet zich de situatie voor dat u gegevens verloren bent? Dan kunt u vanaf elke locatie met een internetverbinding een herstelproces starten om de meest recente back-up terug te plaatsen.

Vragen over onze online back-up dienst?

Heeft u vragen over onze online back-up dienst of wilt u Spearstream Online Back-up zelf uitproberen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij nemen graag de tijd om alle functionaliteiten te bespreken en een gepaste oplossing voor u te vinden. Vul het contactformulier in op de website of bel naar 040 – 850 3000.