Zoals wij al eerder hebben geschreven, bestaan er verschillende vormen van cloud computing. Zo zijn er de public cloud, de private cloud en de hybrid cloud; wat een combinatie tussen beide cloudvormen betekent. Zoals met alles, hebben ook de verschillende vormen van cloud computing hun voor- en nadelen. Wanneer u op zoek bent naar een cloudoplossing die uw bedrijfsvoering optimaal zal ondersteunen, is het belangrijk om deze voor- en nadelen zorgvuldig te overwegen. Daarom zetten wij de belangrijkste factoren voor u op een rijtje.

De private cloud

De private cloud is vooral geschikt voor organisaties die extra veel controle over de opslag van hun gegevens willen. Het is dan ook geen verrassing dat private cloud oplossingen vooral populair zijn in sectoren waar strenge eisen gelden met betrekking tot compliancy. Het grote voordeel van een private cloud oplossing is dat deze naar eigen inzicht ingericht kan worden met betrekking tot beveiliging en beheer van de cloudomgeving. Er kleven echter ook nadelen aan de private cloud. Zo is de private cloud duurder dan de public cloud, dit komt omdat de hardware speciaal aangeschaft moet worden en omdat intensief beheer nu eenmaal geld kost. Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid voor onderhoud bij uw eigen organisatie, waardoor u na moet denken over zaken als onderhoud op locatie, back-ups en redundantie.

De public cloud

Aan de andere kant is de public cloud vooral populair bij kleinere organisaties die relatief weinig tijd en geld willen investeren in ICT. Voordelen van de public cloud zijn dat de initiële investering laag is en dat men geen omkijken heeft naar zaken als onderhoud, upgrades en back-ups. Bovendien is de schaalbaarheid van de public cloud optimaal. Waar bij de private cloud capaciteitsproblemen op de loer liggen, kan bij de public cloud altijd extra capaciteit bijgeschakeld worden. Het belangrijkste nadeel van de private cloud, is dat deze minder flexibel is op het gebied van beveiliging en configuratie. Daarom is er een tussenvorm ontstaan waarbij bedrijfskritische gegevens bewaard worden in de private cloud, terwijl minder gevoelige informatie in de public cloud gehost wordt. Deze vorm van cloud computing wordt de hybrid cloud genoemd en wint aan populariteit.

Javelin ICT: uw cloud provider

Javelin ICT biedt u een totaaloplossing op het gebied van cloud computing. In nauw overleg kunnen wij zowel public-, private- als hybrid cloudoplossingen voor u realiseren. Het uitgangspunt is hierbij altijd dat de cloud naadloos aan moet sluiten op uw bedrijfsvoering. Onze ICT-professionals beslissen samen met u welke oplossing voor u het meest geschikt is. Daarnaast kunnen zij de migratie, de configuratie, het beheer en het onderhoud van uw cloudomgeving voor u verzorgen. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op over de mogelijkheden. Dit kan via het telefoonnummer 040- 850 3000 of door middel van ons online contactformulier.