De keuze voor een cloudomgeving is een vraagstuk waar veel ICT-managers mee worstelen. De prestaties van uw bedrijfsapplicaties moeten immers ook in de cloud gewaarborgd blijven, maar er moet natuurlijk niet te veel voor betaald worden. Het is daarom goed om te begrijpen op welk moment u voor een publieke cloudomgeving kiest en wanneer u beter voor een lokale private cloudoplossing kiest. In dit artikel zetten wij enkele belangrijke overwegingen voor u op een rij. Javelin ICT is uw specialist als het om werken in de cloud gaat.

Public cloud: de kosten

Het is een misvatting dat de public cloud altijd goedkoper is dan een private cloudoplossing. Zo moeten uw applicaties bij een publieke cloudomgeving waarschijnlijk aangepast worden om naar behoren op deze cloudomgeving te kunnen draaien. Dit betekent een hoop programmeren en configureren, wat leidt tot flinke migratiekosten. Daarnaast gaat u in de public cloud betalen voor het gebruik van bandbreedte. Wanneer de workload van uw applicaties vaak aan verandering onderhevig is, kan dit tot nare verrassingen leiden wanneer tijdelijk meer bandbreedte gebruikt dan normaal. Het is daarom aan te raden om in een publieke cloudomgeving gebruik te maken van tools die ervoor zorgen dat u niet onbeperkt opschaalt en uw bandbreedte gebruik binnen de perken blijft.

Public cloud: downtime

Naast de kosten die een bepaalde cloudomgeving met zich meebrengt, zijn de prestaties natuurlijk ook uiterst belangrijk. Waarschijnlijk wilt u een zo hoog mogelijke beschikbaarheid van uw bedrijfsapplicaties en is downtime daarom uit den boze. In de public cloud heeft u hier echter minder grip op dan in een private cloudomgeving. Ga daarom na wat uw meest bedrijfskritische applicaties zijn en hoeveel downtime acceptabel zou zijn. Wanneer u downtime tot een absoluut minimum wilt beperken en bijvoorbeeld resources tot in de details wilt kunnen toewijzen aan verschillende applicaties, dan is een private cloud misschien een betere oplossing. Overigens hebben de meeste public clouds een uptime van meer dan 99,9%.

Meer over cloud computing:

Kies voor de perfecte cloud met Javelin ICT

Public, private of hybride cloud? Zoals u heeft kunnen lezen zijn er verschillende overwegingen bij de keuze voor een bepaalde cloudoplossing. De experts van Javelin ICT kunnen u hierin adviseren. Daarnaast kunnen zij de migratie naar de cloud voor u verzorgen en uw cloudoplossing onderhouden. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw ICT-vraagstuk? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.