Webhosting houdt in dat een website, inclusief alle content zoals tekst en afbeeldingen, opgeslagen staat op een webserver. Deze webserver is met het internet verbonden en daarmee kan de website en alle bijbehorende content bereikt worden via het internet. Om ervoor te zorgen dat uw website op ieder moment bereikbaar is, is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare hostingpartner. In dit artikel leggen wij u uit welke vormen van hosting er bestaan en welke voor- en nadelen hieraan verbonden zijn.

Shared hosting

De meest voorkomende vorm van webhosting, is shared hosting. Hierbij staan de websites van verschillende gebruikers op dezelfde fysieke webserver. Een voordeel hiervan, is dat dit relatief goedkoop is. Een belangrijk nadeel is, dat de verschillende websites elkaar kunnen beïnvloeden. Zo zou een website die plotseling veel verkeer aantrekt, er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat de andere websites op de webserver langzamer worden.

Dedicated- en colocated hosting

Een alternatief voor shared hosting, is dedicated hosting. Bij dedicated hosting krijgt u een eigen webserver toegewezen en hoeft u deze niet te delen met anderen, u heeft zich echter wel te houden aan restricties met betrekking tot schijfruimte en de gebruikte bandbreedte. Colocated hosting is een vorm van webhosting die hier erg op lijkt. Bij colocated hosting schaft u echter zelf de server aan, en wordt deze in het datacenter van uw hostingpartner geplaatst. Op deze manier heeft u de maximale vrijheid wat betreft de hardwareconfiguratie van uw server, maar hoeft u zich niet druk te maken over randzaken zoals stroomvoorziening, internetverbinding en fysieke beveiliging van uw server.

Webshop- en managed hosting

Wanneer u een webshop heeft, dan is uw omzet direct afhankelijk van de prestaties van uw website. Daarom is betrouwbare webshop hosting essentieel. Dit zorgt ervoor dat uw webshop altijd bereikbaar is, zelfs tijdens piekmomenten zoals seizoensdrukte of uitverkoop. Daarnaast kan het belangrijk zijn dat uw hostingpartner u kan helpen met zaken als beveilingscertificaten en het koppelen van betaalomgevingen zoals die van iDEAL. Wanneer de prestaties van uw webserver essentieel zijn en u zelf de kennis of tijd niet heeft om deze te waarborgen, dan kunt u tot slot kiezen voor managed hosting. Bij managed hosting neemt uw hosting partner u het complete beheer van de serveromgeving uit handen. Deze zorgt ervoor dat uw webserver te allen tijden optimaal functioneert, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat er genoeg schijfruimte en bandbreedte beschikbaar is en door regelmatig back-ups te maken.

Javelin ICT: zakelijke hosting

Bij Javelin ICT adviseren en ondersteunen wij MKB-organisaties op het gebied van ICT. Zo ook op het gebied van betrouwbare webhosting. Wij kunnen u bijvoorbeeld adviseren welke vorm van webhosting het best past bij de eisen die u stelt aan uw website. Daarnaast bieden wij verschillende vormen van webhosting aan vanuit datacenters in Eindhoven en Amsterdam. Wanneer u geen omkijken wilt hebben naar uw webserver, dan kunnen wij zelfs managed hosting voor u verzorgen. Neem voor de mogelijkheden contact op via onze website of op telefoonnummer 040- 850 3000. De specialisten van Javelin ICT helpen u graag verder.