De online werkplek heeft naast de bekende voordelen voor werknemers, zoals het faciliteren van mobiel werken en online samenwerken, ook aanzienlijke voordelen voor de ICT-afdeling van bedrijven. De overstap naar een digitale werkomgeving zorgt er namelijk voor dat ICT-afdelingen het inrichten van werkplekken kunnen automatiseren, waardoor er vervolgens ruimte overblijft om te kunnen innoveren. In de ideale situatie krijgen gebruikers op basis van hun rol automatisch toegang tot standaard applicaties in hun digitale werkomgeving.

Waarom kiezen voor een online werkplek

Doordat consumenten het gebruiksgemak van apps op hun smartphone en tablet gewend zijn, eisen zij ook steeds meer van hun werkomgeving. Veel bedrijven beheren de aanwezige ICT-infrastructuur en de geboden ICT-diensten echter nog handmatig, waardoor werknemers vaak onnodig lang op toegang tot gewenste applicaties en ICT-diensten moeten wachten. Een oplossing is om voor online werkplekken te kiezen en deze in vergaande mate te automatiseren. Door werkplekken op te bouwen op basis van gebruikersrollen en de autorisatie die bij de betreffende rol hoort, kunnen online werkplekken automatisch worden uitgerust met standaardapplicaties, waardoor werknemers veel sneller aan de slag kunnen.

Eindeloze mogelijkheden met online werkplekken

Het automatiseren van digitale werkplekken, zorgt er onder andere voor dat werknemers minder snel op zoek zullen gaan naar alternatieve ICT-oplossingen wanneer zij te lang moeten wachten op benodigde applicaties. Hierdoor blijft de veiligheid op ICT-gebied gewaarborgd. Daarnaast wordt het aantal handmatige acties binnen de ICT-afdeling significant verlaagd, waardoor de betreffende afdeling tijd overhoudt om te innoveren en ICT-oplossingen naadloos aan te laten sluiten op de corebusiness van de organisatie. Het mes snijdt dus aan twee kanten, door gebruik te maken van een (geautomatiseerde) online werkplek wordt de druk op de ICT-afdeling verlaagd en kan de eindgebruiker sneller aan de slag met gewenste applicaties.

Online werkplekken van Javelin ICT

Als uw ICT-partner kan Javelin ICT de implementatie en het onderhoud van online werkplekken voor u verzorgen. Op deze manier hoeft u zelf geen ICT-kennis in huis te hebben en kunt u toch profiteren van de voordelen van het werken in de cloud. Bovendien denken de professionals van Javelin ICT met u mee met betrekking tot ICT-oplossingen die uw corebusiness optimaal zullen ondersteunen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het online contactformulier in, of bel ons op 040- 850 3000.