Uit onderzoek onder 1.200 ICT-beslissers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika blijkt dat meer dan de helft makkelijker inkomsten kan genereren dankzij het gebruik van virtuele werkplekken. Voordelen die in het onderzoek naar voren komen zijn effectiever en efficiënter kunnen werken, een hogere tevredenheid van de eindgebruikers en een betere beveiliging van devices en applicaties. Door gebruik te maken van online werkplekken kunnen de kosten voor het beheer van werkplekken significant worden verlaagd en kunnen nieuwe applicaties veel sneller uitgerold worden.

Enterprise mobility

Volgens de onderzoekers laten deze voordelen de kracht zien van enterprise mobility, een werkwijze waarbij toegang tot applicaties en documenten plaats kan vinden op iedere locatie, op ieder moment en vanaf ieder device. De toekomst van enterprise mobility is dat ook de klanten en partners toegang krijgen tot deze mogelijkheden. Een gedeelte van de ondervraagde ICT-beslissers ziet hier echter nog belemmeringen. Deze liggen volgens hen vooral op het vlak van beveiliging, de kosten van implementatie en de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor implementatie van dergelijke oplossingen.

Digitale werkplek ideaal om veiligheidsrisico’s te beperken

Een groot gedeelte van de 1.200 ICT-beslissers (46 procent) gebruikt online werkplekken bovendien om beveiligingsrisico’s te verkleinen en om compliancy te verhogen. Dankzij het gebruik van een online werkomgeving kunnen tools voor ICT-beveiliging namelijk gemakkelijk geïmplementeerd worden en kan gegarandeerd worden dat iedereen in dezelfde beveiligde omgeving werkt. Ook het verlenen van toegang tot documenten en/of applicaties op basis van gebruikersrollen is dankzij het gebruik van een digitale werkomgeving kinderspel.

Meer over online werkplekken:

Online werkplekken van Javelin ICT

De experts van Javelin ICT kunnen u ondersteunen bij de implementatie van- en het werken met online werkplekken. Met behulp van onze beveiligde online werkomgeving kunt u profiteren van de voordelen van enterprise mobility. Wij kunnen samen met u kijken naar ICT-oplossingen die uw bedrijfsvoering optimaal ondersteunen. Ook het onderhoud van deze oplossingen en de dagelijkse support kunnen wij zonder problemen voor u verzorgen. Informeer vandaag nog vrijblijvend naar de mogelijkheden voor uw organisatie.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!