Steeds meer Nederlandse bedrijven maken de overstap naar VoIP telefonie, zo blijkt uit onderzoek van Conclusr Research. Van de 570 ondervraagden, blijkt meer dan de helft inmiddels te beschikken over werkplekken waar gebeld wordt via Voice over IP (VoIP). Onder de grote bedrijven, met meer dan 200 werknemers, ligt het percentage dat gebruik maakt van VoIP zelfs op 80 procent. Bedrijven die gebruik maken van VoIP telefonie, implementeren deze optie meestal gelijk voor een groot deel van de aanwezige werkplekken.

Adoptie VoIP telefonie vordert gestaag

Vergeleken met 3 jaar geleden, is er een stijging van 85 procent waarneembaar in het aantal bedrijven dat gebruik maakt van VoIP. Volgens Conclusr Research verloopt het patroon van de adoptie van VoIP bijna lineair. Grote bedrijven lopen hierbij voorop. Van de ondervraagde bedrijven met meer dan 500 werknemers, maakt inmiddels 92,8% gebruik van Voice over IP. Dit komt volgens de onderzoekers omdat grote bedrijven bijvoorbeeld eerder de voordelen inzien van Unified Communications.

Unified Communications en VoIP telefonie

Bij Unified Communications worden verschillende ICT-oplossingen geïntegreerd. Omdat VoIP telefonie volledig digitaal is, leent het zich hier uitstekend voor. Zo kan een inkomend telefoongesprek bijvoorbeeld gekoppeld worden aan beschikbare informatie uit uw CRM-systeem, kan een gesprek gelijktijdig op uw mobiele telefoon, vaste telefoon en computer binnenkomen en kan u real-time zien welke van uw medewerkers op dit moment beschikbaar zijn. Dit zijn allemaal features die communicatie binnen een organisatie efficiënter maken.

Javelin ICT als uw VoIP provider?

Javelin ICT is een full-service VoIP provider voor MKB-organisaties. Onze professionals kunnen de gehele overstap naar VoIP telefonie voor u uitvoeren en kunnen daarnaast ook het beheer voor u verzorgen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw organisatie en kunnen bovendien ook meedenken over zaken op het gebied van Unified Communications. Op deze manier weet u zeker dat u een telefoonoplossing krijgt die voor u werkt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak kennis via onze website of op telefoonnummer 040- 850 3000.