Uit een recent onderzoek in opdracht van Computable blijkt dat onze zuiderburen ook steeds vaker de voordelen van VoIP-telefonie ontdekken. Uit interviews met ICT-beslissers van 3.700 Belgische bedrijven met 50 medewerkers of meer, is gebleken dat inmiddels meer dan de helft (51 procent) van deze bedrijven belt via VoIP. Aangezien er in België nog een hoop traditionele telefoniecentrales in gebruik zijn die binnenkort aan vervanging toe zijn, is de verwachting dat dit percentage nog flink zal stijgen in de komende jaren.

Waarom Belgen nu ook voor VoIP kiezen

Steeds meer Belgische organisaties ontdekken de voordelen van bellen via internet. Waar bedrijven vroeger nog weleens huiverig waren omdat er vaak flink was geïnvesteerd in traditionele telefonie en de voordelen van VoIP niet direct zichtbaar waren, is de technologie inmiddels veel verder gevorderd.

Naast dat onderling bellen met VoIP gratis is, profiteren bedrijven via VoIP-telefonie ook van voordelen als geavanceerde keuzemenu’s, integratie met mobiele telefonie en videobellen. Met behulp van VoIP kan telefonie bovendien gemakkelijk gekoppeld worden aan andere systemen, waardoor er meer telefoongesprekken afgehandeld kunnen worden met minder mensen.

Verschillen per organisatie

Op de Belgische markt voor VoIP-telefonie zijn duidelijke verschillende te zien. Zo maken ICT-bedrijven, energiebedrijven en financiële instellingen vaker gebruik van VoIP, terwijl bouwbedrijven juist vaak nog bellen via de analoge telefonielijn. Bovendien zijn het vaak de grotere bedrijven die eerder overstappen op VoIP. Iets wat voor de hand ligt, aangezien deze bedrijven vaak meer gesprekken afhandelen en daardoor al gauw meer voordeel behalen als het aantal telefoontjes efficiënter afgehandeld kan worden.

Meer over VoIP:

Javelin ICT: uw VoIP-specialist

Profiteert u al van de voordelen die VoIP te bieden heeft? Als VoIP-specialist implementeren wij al vele jaren moderne telefonieoplossingen bij zowel grote als kleinere organisaties. De specialisten van Javelin ICT zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben alles in huis om VoIP voor u tot een succes te maken. Van het bedenken van de beste oplossing, tot implementatie, periodiek onderhoud en beheer, wij verzorgen het voor u. Zo kunt u zich optimaal richten op uw corebusiness. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.