Hoewel bedrijven zich geleidelijk steeds beter beschermen tegen cybercrime, is het aantal doelgerichte cyberaanvallen ten opzichte van 2017 ruim verdubbeld door de toename in het aantal ransomeware- en DDoS-aavallen. Uit onderzoek blijkt dat twee van de vijf organisaties wereldwijd investeren in technologieën die het niveau van hun cyberveiligheid versterken. Dit betekent dat meer dan de helft nog weinig tot geen kennis heeft genomen van het belang dat hierachter schuilt. Wij geven u 5 tips om uw cybersecurity te versterken!

 

Tips om cyberveiligheid te versterken

Om cyberaanvallen te voorkomen (of de kans op een aanval zoveel mogelijk te beperken), dient een organisatie een uiterst beveiligd systeem te bevatten. Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten:

  1. Vorm een stevige basis
  2. Breng al uw waardevolle bedrijfsmiddelen in kaart en zorg ervoor dat deze beschermd worden. Verzeker de organisatie daarnaast van een vaste controle langs de activiteiten die worden uitgevoerd. Dit, om te voorkomen dat het beveiligingssysteem hierdoor niet optimaal is.

  3. Test het systeem als beveiliger én aanvaller
  4. Het beveiligingsteam dient te bestaan uit mensen die zich kunnen voordoen als beveiliger, maar ook als aanvaller. Hiermee kan het systeem uiterst worden getest en verbeterpunten direct worden vastgesteld en uitgevoerd.

  5. Investeer in nieuwe technologieën
  6. Zorg voor een budget waarmee geïnvesteerd kan worden in nieuwe technologieën die de beveiliging van uw organisatie optimaliseert. Denk bijvoorbeeld aan de automatisering van het beveiligingssysteem van uw bedrijf.

  7. Besteed proactief aandacht aan beveiligingssysteem
  8. Door proactief aandacht te besteden aan de cyberveiligheid binnen uw organisatie, ontwikkelt u strategische en tactische kennis op dit gebied. Hiermee kunnen eventuele risico’s sneller worden waargenomen en kunt u uw omgeving hier direct op afstemmen.

  9. Chief Information Security Officer (CISO)
  10. De CISO, die doorgaans bekend staat als informatiebeveiliger, dient zich door de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cybercrime meer bezig te houden met de cyberveiligheid van uw organisatie. Hiermee kunt u adequaat reageren op verbeteringen.

Meer over cybersecurity:

Javelin ICT als uw partner

De professionals van Javelin ICT werken aan het ontwerpen, onderhouden en moderniseren van ICT-technologieën. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze partners altijd ingespeeld zijn op de laatste ICT-ontwikkelingen. Ook op het gebied van cybersecurity kunnen wij u van dienst zijn. Uw ICT behoort tot onze kerntaak. Meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website!