Blockchain, 5G internet en Augmented Reality, een aantal termen die u de laatste tijd waarschijnlijk steeds vaker voorbij hebt horen komen. Tegenwoordig volgen technologische ontwikkelingen elkaar razendsnel op en is het lastig om te onderscheiden welke technieken echt waardevol zijn om toe te passen binnen uw bedrijf. In dit artikel bespreken wij daarom vijf technologische trends die er dit jaar aan zitten te komen.

1: Opkomst van 5G internet

Dit jaar zal het 5G internet een ware boost krijgen. Veel providers zijn al bezig om de technologie wereldwijd beschikbaar te maken, maar vanwege regelgeving kan nog niet overal verbinding met een 5G netwerk worden gelegd. Met 5G kan data nog sneller verstuurd en ontvangen worden en bovendien is het netwerk betrouwbaarder dan andere type netwerken voor mobiel internet.

2: Ontwikkeling van de cloud

Voor veel bedrijven is de cloud op dit moment al de voornaamste manier van dataopslag. In 2019 verwachten wij dat de cloud zich verder gaat ontwikkelen. Waar de focus nu vaak op de private- of de publieke cloud ligt, verwachten we dat er in 2019 steeds vaker voor een multi-cloud strategie wordt gekozen. Dit betekent dat er meerdere soorten cloudomgevingen met elkaar worden verbonden om zo tot één grote cloudomgeving te komen.

3: Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) verhogen productiviteit

Het gebruik van AI en ML is de afgelopen jaren enorm gestegen. De toepassing hiervan verandert de menselijke en machine taken. AI en ML kunnen bijvoorbeeld data gebruiken om processen te verbeteren en voorspellingen te doen. Zij kunnen bijvoorbeeld inschatten hoeveel energie een machine gebruikt en op basis daarvan de toevoer aanpassen. Daarnaast produceren AI en ML een heleboel nuttige data die werknemers kunnen gebruiken voor het nemen van strategische beslissingen.

4: Video Reality (VR) en Augmented Reality (AR) zorgen voor meer creativiteit

VR en AR gaan we in 2019 vaker op de werkvloer terugzien. Personeel kan bijvoorbeeld extra skills aangeleerd krijgen, door een virtuele werkomgeving te creëren. De werknemers worden dan als het ware losgemaakt van hun huidige werkplek en ervaren een nieuwe wereld. Deze moderne toepassing geeft de werknemers meer vrijheid en creativiteit om hun werk zo goed mogelijk uit te voeren.

5: Bedrijven gaan blockchain implementeren

Blockchain is voor velen van ons nog een onbekend begrip. Waar het voorheen alleen werd gebruikt door ontwikkelaars van cryptomunten, onderzoeken steeds meer bedrijven hoe ze blockchain in kunnen zetten binnen hun bedrijfsvoering. Zo kan blockchain voor online veiligheid zorgen en kan het de transparantie binnen de toeleveringsketen van bedrijven verhogen.

Javelin ICT als uw partner

Als ICT-partner van een groot aantal bedrijven volgen wij de technologische vooruitgang op het vlak van ICT op de voet. Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat onze systemen op ieder moment up-to-date zijn. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 040-850 3000.