Een videoconferentie maakt het mogelijk om door middel van video- en audiotelecommunicatie mensen bij elkaar te brengen, onafhankelijk van hun huidige locatie. Hierdoor is het mogelijk om een vergadering te houden tussen personen die op het betreffende moment niet op dezelfde locatie aanwezig zijn. In een tijd waarin locatie-onafhankelijk werken steeds vaker de norm is, nemen videoconferenties een belangrijke rol in binnen veel organisaties. Wij leggen uit waarom de cloud het perfecte medium is om videoconferencing te faciliteren.

Stijgende populariteit online vergaderen

Nu elke moderne tablet, mobiele telefoon en laptop is voorzien van een webcam en microfoon, is het heel gemakkelijk geworden om online te vergaderen. Daarnaast maken veel werknemers in hun vrije tijd gebruik van applicaties zoals Skype en FaceTime en zijn ze daardoor al gewend om videogesprekken te voeren. Omdat steeds meer mensen één of meerdere dagen thuis of op locatie werken, is videoconferencing de ideale oplossing om toch te kunnen vergaderen. Hierdoor wordt het houden van een videoconferentie steeds populairder. Bedrijven staan vervolgens voor de keuze of ze de infrastructuur die videoconferencing mogelijk maakt in eigen beheer houden of onder brengen in de cloud.

Waarom online vergaderen in de cloud

Cloud computing is uitermate geschikt voor het faciliteren van een videoconferentie. Allereerst is het een schaalbare oplossing die tegen een maandelijks bedrag wordt afgenomen. Hierdoor is het altijd helder en transparant wat de kosten van online vergaderen zijn en zijn er geen eenmalige grote investeringen vereist. Daarbovenop investeren de leveranciers van cloudapplicaties veel tijd en geld in gebruiksvriendelijkheid en compatibiliteit. Hierdoor kunt u ervan uitgaan dat uw medewerkers gemakkelijk met de software uit de voeten kunnen, ongeacht de gebruikte hardware.

Werken in de Cloud met Javelin ICT

Javelin ICT is specialist op het gebied van cloud computing. Als ICT-partner adviseren wij tientallen organisaties met betrekking tot het werken in de cloud en implementeren wij daarnaast zowel standaardoplossingen als oplossingen op maat. Heeft u vragen over online vergaderen of werken in de cloud in het algemeen? Dan maken wij graag kennis met u. Neem contact op door te bellen naar 040- 850 3000 of stuur ons een bericht via ons contactformulier.