Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Dell, blijkt dat 86 procent van de Nederlandse ondernemingen vreest dat digitale start-ups in de toekomst een bedreiging zullen vormen voor hun huidige businessmodel. 52 procent van de ondervraagde Nederlandse ondernemingen is zelfs bang om binnen vijf jaar overbodig te worden. Voor het onderzoek zijn wereldwijd 4.000 middelgrote en grote ondernemingen uit zestien landen en twaalf verschillende industrieën ondervraagd. Het onderzoek onderstreept het belang van digitalisering.

‘Digitalisering moet sneller’

Veel zakelijk leiders van Nederlandse bedrijven hebben in de afgelopen jaren de effecten van digitale technologie op hun bedrijfsvoering ervaren. Hoewel bedrijven hun best doen om de veranderingen bij te benen, loopt een deel van de respondenten ernstig achter. Het gaat hier om 15 procent van de ondervraagde bedrijven, deze zogenaamde ‘digital laggards’ hebben geen digitaal plan opgesteld en maken geen aanstalten om te investeren in digitale initiatieven. De bedrijven die wel bezig zijn om een digitaliseringslag te maken, hechten vooral waarde aan Internet of Things, Big Data, nieuwe technologieën en mobiele applicaties.

‘Digitalisering leidt tot verandering ICT-infrastructuur’

Om te kunnen profiteren van de bovenstaande ontwikkelingen geven respondenten aan dat zij gaan investeren in de digitale kennis van het management, in de aanwezige ICT-infrastructuur en in mogelijkheden om eigen software te kunnen ontwikkelen. De onderzoekers stellen dat softwareontwikkeling in de komende jaren waarschijnlijk onderdeel gaat uitmaken van de corebusiness van bijna iedere onderneming. Doordat bedrijven zelfstandig digitale producten en diensten gaan ontwikkelen, zal dit leiden tot een toename van data en gebruikers, waardoor de ICT-infrastructuur aangepast zal moeten worden om hier mee om te kunnen gaan.

Meer over digitalisering

ICT-partner van de toekomst

Een goede ICT-partner zal met u meedenken en ervoor zorgen dat uw bedrijf ook in de toekomst concurrerend blijft. Bent u bang om voorbijgestreefd te worden door bedrijven als Uber, Airbnb en Zalando? Zorg dan dat u een solide plan klaar heeft liggen op het gebied van digitalisering. De professionals van Javelin ICT kunnen u adviseren, ICT-oplossingen voor u implementeren en deze voor u onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan moderne online werkplekken, een state of the art bedrijfsnetwerk en efficiënte telefonieoplossingen. Bij elke oplossing zorgen wij dat deze uw bedrijfsvoering maximaal ondersteunt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met u op.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!