Toen werken in de cloud nog in de kinderschoenen stond, kozen veel bedrijven voor een private cloud omgeving. Dit hield in dat deze bedrijven een eigen server kochten en deze geheel naar wens werd ingericht. De keuze voor de private cloud werd veelal ingegeven door issues op het gebied van beveiliging en controle die alleen met behulp van een private cloud server overwonnen konden worden. Tegenwoordig kiezen bedrijven echter steeds vaker voor een virtual private cloud: een afgeschermde omgeving op een gedeelde cloud server.

Voordelen van de virtual private cloud

De kosten zijn het grootste nadeel van een volledige private cloud omgeving. Het aankopen en beheren van zowel hardware als software voor één specifieke organisatie kost namelijk veel geld. Doordat er bij een virtual private cloud gebruik wordt gemaakt van een afgeschermde omgeving op een publieke server, is dit al snel vele malen goedkoper. Daarnaast heeft de tijd aangetoond dat het gebruik van publieke cloud infrastructuur helemaal niet gepaard hoeft te gaan met grote beveiligingsrisico’s. Tot slot biedt de virtual private cloud vaak nog meer functionaliteit dan een private cloud omgeving.

Uw virtual private cloud bij Javelin ICT

Al overtuigd? Bij Javelin ICT kunnen we een virtual private cloud voor u inrichten, geheel naar de eisen van uw bedrijfsvoering. Via de cloudmanagement software ownCloud beheert u wie toegang heeft tot welke bestanden en kunnen uw medewerkers gemakkelijk samenwerken. Verder worden e-mail, agenda en contacten beheerd met behulp van Hosted Exchange. Om gebruik te maken van de virtual private cloud omgeving loggen u en uw medewerkers gemakkelijk in op de online werkplek, die de look and feel van Windows 8 heeft. Inloggen kan vanuit iedere locatie en vanaf ieder device.

Javelin ICT Eindhoven: ICT-beheer voor het MKB

Bij Javelin ICT verzorgen wij op dagelijkse basis het ICT-beheer voor MKB organisaties. Dit doen wij op het vlak van systeembeheer, netwerkbeheer en ook op het gebied van cloud computing. Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbare ICT-partner die u volledig kan ondersteunen als het om ICT gaat, dan maken wij graag kennis met u. Neem daartoe contact op via onze website, of bel ons op 040- 850 3000.