Er staat momenteel een enorme druk op de zorgsector. Boven op het feit dat de zorgmedewerkers ‘werken op de klok’ en te maken krijgen met administratieve druk, hebben ze tevens te maken met constant veranderende en ingewikkelde ICT-systemen. Deze ingewikkelde ICT-systemen helpen niet mee aan een optimale zorgwerkplek. Het is als organisatie belangrijk om de frustraties een stap voor te zijn, door over te stappen naar werken in een cloud omgeving. Wij geven u graag een duwtje in de juiste richting, zodat u een optimale digitale werkplek kunt creëren.

Stap 1: Strategie opstellen

Het overstappen van een klassieke digitale werkplek naar werken in de cloud, is niet van de ene op de andere dag gedaan. Allereerst moet een gedegen plan opgesteld worden waarbij rekening wordt gehouden met de gehele organisatie. Houd er daarnaast rekening mee dat veranderingen in het applicatielandschap veel tijd in beslag nemen, dus raden wij aan om hier zo snel mogelijk mee te beginnen.

Stap 2: Identiteit in de cloud

Eigen inloggegevens voor elke applicatie zijn tegenwoordig achterhaald. Meerdere applicaties, systemen en diensten dienen geopend te worden met één inlognaam en wachtwoord. Zorg ervoor dat dit wachtwoord voldoet aan alle complexiteiteisen en niet logisch achterhaald kan worden. Gebruik bij vertrouwelijke gegevens altijd tweestapsverificatie, zoals bijvoorbeeld een bevestiging op de telefoon.

Stap 3: Office online

De Office-functionaliteiten zijn één van de belangrijkste applicaties binnen de zorg. Een belangrijke stap is dus om aan de slag te gaan met de online versie van Office, waarbij licenties omgezet worden naar abonnementen voor Office-diensten in de cloud. Heeft u geen idee hoe dit werkt? Bij Javelin ICT helpen wij u graag verder met het implementeren en inrichten van uw Microsoft 365 omgeving!

Stap 4: Portaaloplossing

Als laatste stap is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkomgeving op ieder apparaat hetzelfde is. Breng alle informatie, communicatiemiddelen en applicaties samen in één herkenbare weergave. Naast het brengen van eenvoud, zorgt het er tevens voor dat medewerkers de mogelijkheid krijgen om innovaties die écht het verschil maken, te omarmen.

Cloud werkplek creëren met behulp van Javelin ICT

Het volgen van bovenstaande stappen is een goed begin voor het implementeren van een werkplek in de cloud. Desondanks zijn er nog enkele andere stappen die gevolgd moeten worden om te kunnen spreken van een rendabele cloud omgeving. Javelin ICT helpt u graag verder met het volledige implementatie proces. Neem gerust contact met ons op om een plan op te stellen die volledig aansluit bij uw wensen en eisen. U kunt hiervoor ons online contactformulier invullen of bellen naar het telefoonnummer 040 – 850 3000.