In 2014 nemen de uitgaven aan ICT toe met maar liefst 2,1%, aldus de voorspelling van branche-organisatie Nederland ICT. Belangrijkste oorzaak hiervan blijkt de toegenomen vraag naar Cloud-dienstverlening te zijn. Niet alleen uitgaven aan SaaS (Software as a Service), maar ook de voor Cloud Computing benodigde infrastructuur en platforms blijken een belangrijke bron van investeringen voor organisaties. Uitgaven in die specifieke categorie stijgen naar verwachting maar liefst met 25 tot 50%.

Bedrijven investeren in nieuwe technologie

Op het gebied van hardware nemen bestedingen met name toe door de populariteit van het gebruik van smartphones en tablets op de werkvloer. Die compenseren een afgenomen vraag naar desktops, laptops, kopieerapparaten en scanners. Tot slot vermoed de brancheorganisatie dat uitgaven aan smartwatches en smart glasses beperkt blijft tot 30 miljoen euro.

Veel organisaties lijken bezig te zijn met het doen of overdenken van investeringen in nieuwe technologieën. Bent u benieuwd waar u als organisatie wel of niet in moet investeren en hoe u wellicht geld kunt besparen door het efficiënter inrichten van uw ICT infrastructuur als geheel? Onze ICT experts denken graag mee met uw kansen als organisatie, neem gerust contact op.