Sinds de komst van de coronacrisis is er een enorme groei te zien in de populariteit van cloudtoepassingen. SaaS-diensten voor videobellen en online samenwerkingen in het bijzonder zijn hierin de koplopers. Daarnaast worden organisaties door de crisis tevens gedwongen om sneller een overstap te maken naar de cloud, aangezien ze merken dat het veel voordelen met zich meebrengt. Dit blijkt uit onderzoek van Quint en Whitelane Research, welke is uitgevoerd onder honderden organisaties.

Voordelen van de cloud

Veel bedrijven zijn sinds de komst van het virus overgestapt naar een cloudoplossing. Dit komt omdat cloudtoepassingen in deze tijd veel voordelen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de elasticiteit van de cloud; functies kunnen sneller toegevoegd en afgeschaald worden. Dit is ideaal voor organisaties die door de huidige situatie veranderingen moeten doorvoeren. Ook de wereldwijde dekking is een belangrijke reden waarom organisaties voor de cloud kiezen, want overal waar u toegang heeft tot het internet, beschikt u over cloudoplossingen.

Positieve mindset

De mindset over de verschillende clouddiensten is sinds de coronacrisis een stuk positiever geworden. Veel bedrijven hebben geleerd dat ze veel sneller kunnen schakelen in een crisissituatie met een cloudoplossing. Want werkt een bepaalde oplossing niet optimaal voor uw organisatie? Dan kan deze simpelweg weer uitgezet worden. Bedrijven die nog geen gebruik maken van de cloud zien in hun omgeving wat er mogelijk is en overwegen een eigen cloudstrategie te ontwikkelen. De verwachting is dus dat de populariteit van de cloud-trend blijft toenemen.

Cloudbeheer door Javelin ICT

Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar een cloudoplossing die volledig aansluit bij de wensen en behoeften van uw organisatie? Dan helpt Javelin ICT u graag verder. Onze medewerkers hebben een ruime kennis over de verschillende functionaliteiten die een cloud kunnen bieden en weten dit te vertalen naar uw bedrijfsprocessen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken. U kunt ons telefonisch bereiken via 040 – 850 3000 of via het contactformulier op onze website.