Een draadloos netwerk en draadloze toegang tot het internet is ook in het bedrijfsleven niet meer weg te denken. Doordat u en uw medewerkers vaak meerdere devices gebruiken voor werkdoeleinden en doordat een hoop van deze devices draadloos verbonden zijn (denk aan laptops, smartphones en tablets), is een betrouwbaar, snel en bovenal veilig draadloos netwerk essentieel. In dit artikel lichten wij een aantal factoren uit die belangrijk zijn bij de realisatie van een dergelijk draadloos bedrijfsnetwerk.

Veiligheid boven alles

Wanneer onbevoegden zich toegang weten te verschaffen tot uw bedrijfsnetwerk, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan ransomware die binnen no-time uw gehele netwerk plat weet te leggen. Om u hier tegen te wapenen is het verstandig om de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk nooit uit het oog te verliezen. Dit betekent dat u een beheeroplossing nodig heeft, waarmee u precies kunt bepalen wie wanneer en met welk device verbinding maakt met uw netwerk. Alleen met optimale controle kunt u optimale veiligheid garanderen.

Schaalbaarheid is de norm

In een aantal jaar tijd is het aantal devices wat we op dagelijkse basis gebruiken enorm toegenomen. Tegenwoordig is het normaal dat medewerkers met meerdere devices tegelijk verbinding maken met uw bedrijfsnetwerk en in de toekomst zal het aantal devices waarschijnlijk alleen maar toenemen. Om hier op voorbereid te zijn, kunt u het best kiezen voor een schaalbare oplossing als het om uw bedrijfsnetwerk gaat. Zo kunt u uw netwerk gemakkelijk opschalen op het moment dat uw bedrijf groeit en voorkomt u frustraties bij uw medewerkers.

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel downtime van uw bedrijfsnetwerk nooit helemaal te voorkomen is, kunt u er wel alles aan doen om het risico te verkleinen. Dit begint bij de keuze voor een betrouwbare netwerkinfrastructuur. Door daarnaast te kiezen voor een ICT-partner die u snel ondersteuning kan bieden, zorgt u ervoor dat incidentele downtime binnen no-time is verholpen. Door een ICT-partner bij u in de buurt te kiezen, bent u bovendien verzekerd van snelle ondersteuning bij u op locatie

Meer over netwerkbeheer:

Uw netwerk veilig en snel met Javelin ICT

De experts van Javelin ICT kunnen u helpen bij het realiseren en beveiligen van uw draadloze bedrijfsnetwerk. Wij doen dit op basis van Managed-WiFi technologie die zich reeds vele malen heeft bewezen in de praktijk. Deze cloud-based oplossing is optimaal te beheren en te beveiligen. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.