Uit wereldwijd onderzoek van Gartner onder 9.592 werknemers blijkt dat 80% van de respondenten werkt met één of meerdere devices die zijn verstrekt door de werkgever. Dit blijken echter vaak dekstops en notebooks te zijn. Slechts 23% geeft aan op een mobiel apparaat zoals een tablet of smartphone/phablet van de zaak te werken. Dit kan betekenen dat er een grote groep werknemers bestaat die privé apparaten gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het is belangrijk dat systeem- en netwerkbeheerders dit beseffen.

Zakelijke devices

Gartner verwacht dat 75% van alle werknemers in de komende drie jaar een PC of laptop verstrekt krijgt. Hierbij is de verwachting bovendien dat er een groei te zien zal zijn in het aantal ‘convertible laptops’ die als laptop en als tablet gebruikt kunnen worden. Deze ontwikkeling wordt veroorzaakt door de adoptie van Windows 10, een besturingssysteem dat touchscreens ondersteunt. Adoptie van dit soort apparaten kan een boost geven aan gebruikersgemak en de flexibiliteit van gebruikte devices.

BYOD

De verwachting dat veel medewerkers op de werkvloer gebruikmaken van eigen smartphones en tablets wordt bovendien ondersteund door het onderzoek. Zo geeft 39% van de respondenten aan privéapparaten voor zakelijke doeleinden te gebruiken. Tegenover slechts 10% van de respondenten die een smartphone of tablet van de zaak gebruikt. De onderzoekers zijn verrast met deze uitkomst van het onderzoek. Het verstrekken van mobiele devices zou de productiviteit van werknemers immers kunnen verhogen. Een afweging die bedrijven moeten maken is of de kosten van het verstrekken van zakelijke devices opwegen tegen de extra kosten die het beheer van eigen devices binnen het bedrijfsnetwerk met zich meebrengt.

Meer over BYOD en mobiel werken:

Uw netwerk in topconditie met Javelin ICT

Wanneer u een betrouwbaar, veilig en snel bedrijfsnetwerk wenst dan is het belangrijk om u te beseffen dat het toelaten van privéapparaten hier invloed op heeft. De experts van Javelin ICT kunnen u adviseren met betrekking tot een ICT-strategie die past bij uw bedrijfsvoering. Zij kunnen uw systeembeheer en/of netwerkbeheer uit handen nemen en kunnen bijvoorbeeld ook een managed wifi-netwerk voor u aanleggen of onderhouden. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, hangt af van uw specifieke wensen en eisen. Neem daarom vandaag nog contact op met Javelin ICT om de mogelijkheden voor u en uw organisatie door te spreken.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!