Alhoewel de consumentenacceptatie van tablet-gebruik al eerder duidelijk was, bevestigen cijfers uit het bedrijfsleven dat ook zakelijk gebruik steeds meer geaccepteerd wordt. Dit stelt onderzoeksbureau Keala na het doen van marktonderzoek in het Nederlandse bedrijfsleven. Met name de marktpenetratie van tablets kent in het jaar 2013 een significante stijging. Waar in 2012 nog 26% van de bedrijven met meer dan 10 medewerkers een tablet in huis had, betreft dit nu maar liefst 50%.

Naast deze trend van toenemend tablet-gebruik valt met name een duidelijke afname van desktop pc’s op. In eerste instantie werden veel computers vervangen door notebooks, maar die verschuiving lijkt zich nu verder te ontwikkelen richting tablets. In een hoop bedrijven is door die ontwikkelingen geen pc meer te vinden anno 2013. Met name binnen producerende en logistieke organisaties lijken de voordelen van de zeer mobiele apparaten, tablet-gebruik te bevorderen.

Tablet beheer zorgt voor nieuwe uitdagingen

Het massale gebruik van tablets zorgt wel voor bedrijfsuitdagingen binnen de ICT. Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van de apparaten dienen er vaak aanpassingen in de ICT infrastructuur gemaakt te worden. Ook liggen er vaak kansen in de integratie met bestaande bedrijfssoftware. Met name als er gewerkt wordt met producten van Apple kan specifiek Apple beheer een interessante oplossing zijn. Een van onze ICT-experts denkt graag mee over tablet-gebruik in uw specifieke bedrijfssituatie…