Oracle CEO Mark Hurd waarschuwt bedrijven dat ze moeten opschieten met het moderniseren van de bedrijfsapplicaties die zij gebruiken. Veel applicaties zijn ontwikkeld voordat internet, social media en apps een grote rol gingen spelen in het bedrijfsleven, hierdoor zijn applicaties vaak verouderd. het gaat hierbij vooral om applicaties die speciaal zijn ontwikkeld voor een specifiek bedrijf of een specifieke organisatie. In de ernstigste gevallen gaat tot 80% van het IT-budget op aan onderhoud van verouderde applicaties.

Ontwikkelingen op het gebied van ICT

De ontwikkelingen op ICT-gebied gaan momenteel ontzettend snel. Een goed voorbeeld hiervan is dat in de afgelopen twee jaar 90% van alle data, op het internet gecreëerd is. Voorspelt wordt dat in 2020 de hoeveelheid data nog 50 keer groter zal zijn. Verder is er een explosieve stijging in het gebruik van internet devices, hierbij kun je denken aan tablets en smartphones. Dit zorgt ervoor dat steeds meer data zal worden opgeslagen in de cloud. Het is daarom noodzakelijk dat bedrijven gaan nadenken over hun huidige systeem en verouderde systemen gaan moderniseren, zodat ze mee kunnen met deze ontwikkelingen.

Moderniseren van het systeembeheer

Bedrijven zullen daarom steeds vaker de overstap maken naar applicaties die ingericht zijn voor het real-time internettijdperk. Een voorbeeld van applicaties die hier op voorbereid zijn vindt u bijvoorbeeld bij Google Apps. Middels Google Apps kan uw gehele organisatie (samen)werken in de cloud en is data real-time beschikbaar op elke locatie en op elk device. Dit maakt bedrijven efficiënter, sneller en klaar voor de toekomst. Een toekomst, waarbij internet en het werken in de cloud een grote rol zal spelen.

Systeembeheer door Javelin ICT

Javelin ICT kan u helpen om het systeembeheer van uw bedrijf te moderniseren. Voor veel bedrijven is systeembeheer belangrijk, maar vaak niet iets wat zij zelf makkelijk kunnen doen. Javelin ICT kan u helpen bij de implementatie en migratie naar bijvoorbeeld Google Apps of Office 365. Zo zorgen wij ervoor dat uw ICT-infrastructuur klaar is voor de toekomst. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor úw systeembeheer.