Bedrijven zijn tegenwoordig doodsbang om ingehaald te worden door innovatieve concurrenten in de stijl van Airbnb en Uber. Daarom stappen ze maar wat graag over op de cloud en maken ze massaal gebruik van nieuwe technologie, zoals bijvoorbeeld online werkplekken. Op deze manier hopen managers hun organisatie flexibel en toekomstgericht te houden. Maar hoe voorkomt u dat u een kostbare ICT-oplossing laat implementeren en deze vervolgens amper gebruikt wordt door uw medewerkers? In dit artikel zetten wij de vereisten voor de succesvolle implementatie van online werkplekken uiteen.

Vijf tips voor het management

Een ICT-oplossing is over het algemeen pas succesvol als deze de bedrijfsvoering binnen de organisatie optimaal ondersteunt. Het gebruik van de digitale werkplek moet dan ook geen doel op zich zijn, maar een middel wat ervoor zorgt dat uw medewerkers uw klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Het is hierbij essentieel dat de gekozen oplossing wordt omarmt door de gehele organisatie. Daarom geven wij vijf tips voor managers die op het punt staan om de overstap naar digitale werkplekken te gaan maken.

  1. Zorg ervoor dat het voor iedereen duidelijk is waar de organisatie voor staat en wat het doel van de organisatie is. Alleen dan kan voor een oplossing gekozen worden die de doelstellingen optimaal ondersteunt.
  2. Zorg ervoor dat het voor iedereen duidelijk is waarom er voor een bepaalde oplossing wordt gekozen. Alleen dan zullen mensen bereidt zijn om de manier van werken die zij gewend zijn aan te passen.
  3. Zorg ervoor dat het project op een flexibele manier wordt ingericht. Probeer vooral niet alles van tevoren vast te leggen en laat risico’s toe. U zult merken dat dit uiteindelijk het beste resultaat leidt.
  4. Zorg voor een optimale afstemming tussen de werkomgeving van uw medewerkers en de digitale werkplekken. Welke randvoorwaarden moeten er bijvoorbeeld aanwezig zijn in uw bedrijfspand en wat is ervoor nodig om uw medewerkers op een andere locatie te laten werken?
  5. Houd er rekening mee dat een cultuurverandering tijd kost. Wanneer de online werkplekken eenmaal zijn gerealiseerd betekent dit niet automatisch succes. Om een succesvolle cultuurverandering te realiseren moet het management ook zelf veranderen. Dit betekent uitdragen wat er van de werknemers wordt verwacht en vooral zelf ook optimaal gebruikmaken van de voordelen die online werkplekken bieden.

Meer over online werkplekken:

Online werkplekken van Javelin ICT

Als ICT-partner van vele bedrijven uit verschillende branches hebben de experts van Javelin ICT inmiddels veel ervaring opgedaan met de implementatie van online werkplekken. Dit betekent dat wij niet alleen de technologie voor u kunnen realiseren, maar u ook kunnen adviseren met betrekking tot de randvoorwaarden die nodig zijn om online werkplekken voor u tot een succes te maken. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.