Steeds meer onderwijsinstellingen laten hun studenten massaal werken in de Cloud. Was vorig jaar de Erasmus Universiteit Rotterdam al in het nieuws door een grootschalige uitrol van een op Microsoft Office 365 gebaseerde toepassing, nu is Hogeschool Utrecht (HU) aan de beurt.

De HBO-instelling heeft namelijk haar 37.000 studenten sinds een paar dagen toegang verschaft tot een gloednieuwe Cloud-oplossing.

De applicatie zorgt ervoor dat studenten hun agenda’s en documenten kunnen delen, waardoor virtueel werken aan opdrachten gemakkelijker wordt dan voorheen.

Werken in de cloud steeds populairder onder onderwijs-instellingen

Het werken in de Cloud lijkt een trend onder onderwijsinstellingen. Cloud computing wordt steeds vaker als gedegen en kwalitatief hoogwaardige oplossing omarmd. Gezien de studenten van vandaag, over een aantal jaren, de volgende generatie werknemers vertegenwoordigd, zou deze trend dan ook zomaar een behoorlijke invloed kunnen hebben op de virtuele werkplek van de toekomst. Het lijkt dus belangrijk dat het Nederlandse bedrijfsleven hierop anticipeert.