Vanaf woensdagochtend wordt het spannend voor een aantal studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven. Dan begint namelijk RoboCup 2013, de officiële wereldkampioenschappen voor voetbalrobots. Afgelopen vijf jaar wisten de Nederlanders de finale te behalen, waarvan de laatste editie werd gewonnen. Dit jaar is er dus een titel te verdedigen voor de studenten en dat gaat gebeuren in een thuisstrijd. De kampioenschappen vinden namelijk plaats in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en zijn gratis te bezoeken.

Team TUe nog beter voorbereid dan vorig jaar

De kampioenschappen vinden om precies te zijn plaats van woensdag 26 tot en met zondag 30 juni, met de finales op de laatstgenoemde dag. Er zullen 1.300 deelnemers participeren uit maar liefst 40 landen. De teams spelen 5-tegen-5. Het team uit Eindhoven geeft aan om volledig klaar te zijn voor de strijd. Ten opzichte van afgelopen jaar hebben zij zaken als overspelen, balaanname en kaatsen verder door ontwikkeld en hopen hiermee de sterke competitie voor te kunnen blijven.

Javelin ICT Eindhoven wenst de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven veel succes toe met het verdedigen van hun wereldtitel!