Op dinsdag 28 augustus heeft Fontys Hogeschool ICT de deuren geopend van het nieuwe Fontys ICT Innovatielab dat gevestigd is op Strijp-T. In het nieuwe lab zullen in totaal driehonderd studenten in samenwerking met partners ICT-onderzoeken uitvoeren om tot nieuwe ontdekkingen te komen op het gebied van onder andere Interaction Design, Embedded Systems, Big Data, Game Design & Technology en Cyber Security. Nieuwe ideeën worden er bedacht, ontwikkeld en gerealiseerd. Het lab zal daarmee als waardevolle schakel tussen onderwijs en het werkveld gaan fungeren.

De hogeschool heeft bewust voor een vestiging op Strijp-T gekozen omdat het gebouw bestaat uit grote, lange verdiepingen waar meerdere groepen tegelijk aan de slag kunnen. Volgens directeur Ad Visser wordt er hier geen onderwijs gegeven zoals we tot nu toe gewend waren. De ruimtes worden namelijk tegelijkertijd benut door studenten, docenten en mensen vanuit het werkveld, om zo gezamenlijk nieuwe kennis te vergaren. Leren van elkaar is hierbij het belangrijkste doel.

Realiseren diverse projecten

Alle project-gerelateerde activiteiten krijgen prioriteit binnen het lab. Daarom krijgen studenten veel mogelijkheden om hun ideeën aan de man te brengen. Groepen met uiteenlopende onderwerpen krijgen de mogelijkheid hun idee binnen het lab te pitchen. Voortgangsrapporten van projecten worden vervolgens via openbare wrap-ups kenbaar gemaakt en eindproducten krijgen een plek in de showroom, of worden tijdens een demonstratie getoond.

Diverse leeractiviteiten

Naast het werken aan nieuwe projecten, is er in het Fontys ICT Innovatielab ook plaats voor diverse leeractiviteiten op het gebied van ICT. Zo worden er onder andere lezingen, workshops en kennissessies gegeven en is er ruimte voor keynote speakers uit het werkveld. De hogeschool staat bovendien open voor innovatieve samenwerkingen met andere bedrijven op Strijp-T. Er zullen daarom verschillende evenementen in Eindhoven worden georganiseerd waarbij het Innovatievelab een belangrijke rol zal hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Dutch Design Week, de Dutch Technology Week en Glow.

Meer over ICT-onderwijs:

Javelin ICT Eindhoven

Bij Javelin ICT zijn we verheugd met de komst van het nieuwe Innovatielab. Uit eerste hand weten we dat er nog altijd een groeiend tekort is aan ICT’ers met de juiste vaardigheden en een samenwerking tussen het bedrijfsleven en de hogeschool is hopelijk een stap in de goede richting. Heeft uw organisatie behoefte aan up-to-date ICT-kennis of heeft u een ICT-vraagstuk waar dringend een antwoord op dient te komen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze ICT-specialisten helpen u graag verder.