Gedurende de zomerperiode zijn wederom een aantal gemeenten, te weten onder andere de gemeenten Werkendam en Urk, grootschalig overgegaan op een werkomgeving in de Cloud. Het lijkt steeds meer een trend onder gemeenten om te kiezen voor een virtuele werkomgeving, in combinatie met de ondersteuning van een ICT partner. Met een dergelijke samenwerking geven gemeenten onder andere het leveranciersmanagement uit handen, waarmee zowel tijd als kosten bespaard worden.

Veiligheid een belangrijk aandachtspunt in de Cloud

Een belangrijke vraag die bij het verhuizen naar de Cloud van Nederlandse gemeenten logischerwijs naar voren komt is veiligheid. Gemeenten behandelen een grote hoeveelheid privacy-gevoelige gegevens van haar inwoners, en een veilige Cloud-oplossing lijkt dan ook essentieel. Javelin ICT berichtte eerder al over onderzoek dat de veiligheid van Cloud Computing onderschreef, maar gemeenten geven zelf ook aan hier extra aandacht aan te besteden. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door externe bureaus in te huren om een veiligheid-check uit te voeren.

Naast overheden is er binnen het bedrijfsleven ook een grote overstap gaande richting werken in de Cloud. Bedrijven blijken graag te werken met een ICT-partner om kosten te besparen en te profiteren van de ICT-expertise van een dergelijke partner.

Uw kansen met ‘Werken in de Cloud’

Benieuwd naar de kansen die een overstap naar de Cloud voor uw organisatie kunnen bieden, neem dan gerust contact met ons op middels het contact-formulier aan de rechterzijde van deze pagina!