Gegevensdiefstal is anno 2013 steeds vaker de realiteit voor Nederlandse organisaties. Met name financiële dienstverleners waren in 2012, zo blijkt uit onderzoek van Verizon Data Breach Investigations Report (DBIR), slachtoffer van gegevensdiefstal.

De groep representeert maar liefst 37% van het totale aantal slachtoffers, gevolgd door 24% restaurants en winkeliers en nog eens 20% organisaties in de productie-industrie, transportsector en energiesector.

Groot merendeel diefstallen van buitenaf

Verizon voert dit onderzoek reeds 9 jaar uit en onderzocht in die tijd ongeveer 2.500 gevallen van gegevensdiefstal, waarbij een totaal van 1,9 miljard gestolen bestanden werd onderzocht. Uit verder analyse blijkt de diefstal van gegevens vooral voort te komen uit externe aanvallen. Zo werd 92% van de gegevensdiefstallen gepleegd door groepen of individuen buiten de organisatie. Onderzoeksresultaten die wederom aanstippen hoe belangrijk het is voor organisaties om hun bedrijfsgegevens goed te beveiligen.

Bent u zelf onzeker over de mate waarin uw bedrijfsgegevens zijn beveiligd? Of bent u bang dat uw gevoelige gegevens op straat kunnen belanden? Javelin ICT voert gratis en vrijblijvend een Quick Scan uit om na te gaan hoe uw bedrijfsbeveiliging en uw netwerkbeheer in het algemeen ervoor staat! Vul het contactformulier in of bel ons…