Steeds meer organisaties komen tot de conclusie dat een private cloud beter past bij hun business case dan een public cloud. Dit blijkt uit de groeiende vraag naar private clouds. Deze groeiende vraag heeft diverse oorzaken. Zo hebben veel organisaties al meerdere public clouds uitgeprobeerd, maar stappen ze hier toch weer uit doordat onder andere de security maatregelen niet zijn zoals gewenst.

Een andere reden waardoor steeds meer organisaties voor de private cloud kiezen, is omdat het een veilige eerste stap naar de cloud is. Bij veel bedrijfstakken is de overstap naar de cloud nog niet gemaakt en speelt deze afweging nu pas. Iets meer dan de helft van de applicaties in Nederland staat bijvoorbeeld nog ‘on premise’.

Security public vs private cloud

Organisaties die gebruikmaken van de public cloud krijgen regelmatig te maken met incidenten zoals datalekken. Beveiliging is voor veel organisaties dus een belangrijke drijfveer om applicaties juist in de private cloud te plaatsen. Wanneer applicaties immers in de public cloud geplaatst zijn, zijn deze niet in eigen bezit en dus niet volledig te controleren.

Wanneer gegevens in een private cloud worden opgeslagen, kan gemakkelijker controle behouden worden over hoe data opgeslagen wordt, wie toegang heeft tot deze data en of deze data überhaupt aan het internet wordt blootgesteld.

Kostenbesparing

De reden dat veel organisaties de public cloud gebruiken of gebruikten, is voornamelijk vanwege de kosten. Met name voor start-ups en scale-ups is dit een belangrijke drijfveer. Toch komen bedrijven er al snel achter dat de public cloud geen goede match is wanneer flink opgeschaald moet worden. Een private cloud is dus bij een bepaalde schaal een stuk voordeliger.

Voor veel bedrijven is een private cloud de beste optie doordat security en compliance makkelijker te handhaven zijn, de kosten lager en de performance op specifieke applicatie behoeften af te stemmen is.

Private cloud dankzij Javelin ICT

Wil je graag de eerste stap maken naar de private cloud of overstappen van de public cloud naar de private cloud? Javelin ICT helpt je hier graag bij! De servers in ons datacenter of op eigen locatie worden geheel naar jouw bedrijf ingericht. Neem voor meer informatie over werken in de cloud gerust contact met ons op via telefoonnummer 040 – 850 3000 of via het contactformulier op de website.