De cloud is voor u waarschijnlijk geen nieuw begrip meer, veel bedrijven zijn inmiddels overgestapt naar de cloud of staan op het punt om dit te gaan doen. Hierbij is het belangrijk om de aandacht niet alleen te richten op kostenbesparing, maar ook op het verbeteren van interne bedrijfsprocessen. Door de cloud goed in te zetten kunnen er veel bedrijfsvoordelen worden behaald, wat vaak de reden is waarom bedrijven bereid zijn om hierin te investeren. Maar waar moet u als ondernemer op letten bij de overstap naar cloud computing?

Wat verwacht u van werken in de cloud?

Zorg dat u van tevoren weet wat de behoeften van uw onderneming zijn en stem deze behoeften vervolgens af met de ICT-partner van uw keuze. De cloud hoeft namelijk niet altijd de beste optie te zijn. Zorg er dus voor, dat u goed geïnformeerd bent. Ga bijvoorbeeld na welke applicaties u online wilt gaan gebruiken en informeer of deze applicaties wel geschikt zijn voor cloud computing. Is het antwoord ja, zorg er dan vervolgens voor dat de geschikte applicaties up-to-date zijn en optimaal presteren. Het is verstandig om dit in nauwe samenwerking met uw ICT-partner te doen, dit zal de overgang naar werken in de cloud soepeler doen verlopen.

Interne communicatie

Daarnaast zijn de medewerkers van uw bedrijf degene die met het nieuwe systeem moeten gaan werken. Om draagvlak te creëren voor de overstap, zal er goed geluisterd moeten worden naar hun meningen, opmerkingen en bezwaren. Start bijvoorbeeld eerst een pilot onder een selecte groep medewerkers en vraag hen om feedback te geven op de nieuwe manier van werken. Wanneer dit goed verloopt zou ook de rest van het personeel over kunnen gaan op de nieuwe manier van werken. Op deze manier voorkomt u, dat de nieuwe manier van werken uw bedrijfsprocessen overhoop gooit. Een goede ICT-partner zal hierbij altijd met u meedenken en u adviseren hoe de cloud omgeving optimaal kan worden ingericht voor uw bedrijfsprocessen.

Cloud oplossingen van Javelin ICT

Bij Javelin ICT hebben wij al vele MKB organisaties geadviseerd bij de overstap naar de cloud. Voor een vast bedrag per maand kunnen wij ook uw cloud oplossingen beheren. Wij zorgen dat uw data veilig staat opgeslagen op onze eigen servers in de datacenters van Eindhoven of Amsterdam. U heeft vanaf dat moment geen omkijken meer naar software updates, licenties en online backup, want dit nemen wij voor u uit handen. Neem gerust eens contact met ons op en vraag de naar mogelijkheden voor uw bedrijf!