Schreven wij eerder al dat groei in de ICT-sector een belangrijk onderdeel vormt van de economische groei die Nederland op dit moment doormaakt, nu blijkt dat innovatieve ICT-oplossingen ook voor groei in andere bedrijfstakken zorgen. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt namelijk dat de arbeidsproductiviteit in ICT-intensieve sectoren significant steeg in de periode van 2000 tot 2010. Daarnaast zagen de bedrijven in deze sectoren hun personeelsbestand ook nog eens toenemen.

Hogere arbeidsproductiviteit dankzij ICT

Het gebruik van ICT-oplossingen lijkt een positief effect te hebben op de arbeidsproductiviteit van de bedrijven die deze oplossingen (laten) implementeren. Zo steeg de arbeidsproductiviteit tussen 2000 en 2010 bij ICT-intensieve sectoren met 12,5%, terwijl deze in sectoren die minder gebruik maken van ICT juist afnam met 3,4%. Voorbeelden van ICT-intensieve sectoren zijn de zakelijke dienstverlening en machinebouw, terwijl in de bouw, horeca en persoonlijke dienstverlening juist minder ICT-oplossingen worden geïmplementeerd.

Meer voordelen van ICT-oplossingen

Uit een ander onderzoek door Ipsos Mori in opdracht van Microsoft, blijkt dat MKB’ers ICT-oplossingen vooral inzetten om de klanttevredenheid te verhogen (20%), terwijl als tweede reden het verhogen van de arbeidsproductiviteit gegeven wordt (17%). Als voorbeeld wordt aangedragen dat moderne CRM-systemen tegenwoordig ook op smartphones en tablets te gebruiken zijn (vanuit de cloud) en werknemers daardoor veel flexibeler kunnen werken. De verschuiving richting cloud computing zorgt er daarnaast voor dat MKB’ers geen eigen systeembeheerder in dienst hoeven te hebben terwijl hun medewerkers altijd met de laatste versie van de gebruikte software kunnen werken.

ICT-oplossingen van Javelin ICT

Javelin ICT is dé betrouwbare ICT-partner voor MKB’ers. Doordat wij kennis hebben van- en ervaring hebben met de laatste ICT-oplossingen, kunnen wij u op ieder moment optimaal adviseren. Of het nu gaat om een overstap naar de cloud, het uitbesteden van uw ICT-beheer of de aanleg van een betrouwbaar draadloos bedrijfsnetwerk, onze experts draaien er hun hand niet voor om. Benieuwd hoe wij de arbeidsproductiviteit binnen uw organisatie kunnen verhogen? Neem contact op met de ICT-professionals van Javelin ICT via onze website of op telefoonnummer 040- 850 3000.