Uit een wereldwijd onderzoek onder 560 ICT-managers die werkzaam zijn bij onderwijsinstellingen, blijkt dat zij vinden dat een slecht WiFi-signaal nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit van het geboden onderwijs. Zo is 92 procent van de respondenten van mening dat draadloze connectiviteit van belang is voor de leerervaring. Echter, slechts 41 procent van de ICT-managers is van mening dat het aanwezige draadloos netwerk leerlingen voldoende weet te ondersteunen in het leerproces.

Gebruikers ontevreden over WiFi

95 procent van de ondervraagde ICT-beslissers geeft aan dat studenten en docenten klagen over het aanwezige draadloze netwerk. Zij geven tevens aan dat de oorzaak voor het probleem ligt bij het feit dat gebruikers worden aangemoedigd om hun eigen devices mee te nemen naar school, waardoor het moeilijk wordt om goed overzicht te houden van de verschillende apparaten die verbinding proberen te maken met het betreffende netwerk. Er is daarom behoefte aan intelligente netwerken die effectief beheer van het draadloze netwerk vergemakkelijken.

Het belang van draadloos internet op scholen

Bijna alle ondervraagde ICT-managers zijn het erover eens dat draadloos internet een onmisbaar hulpmiddel is in het huidige onderwijslandschap. Dankzij een betrouwbare verbinding met het internet wordt het bijvoorbeeld makkelijker om leerlingen gepersonaliseerd onderwijs te bieden via tablets of laptops. Bovendien zorgt een betrouwbare verbinding ervoor dat onderwijsmateriaal snel geladen kan worden en dat educatieve apps zorgeloos gebruikt kunnen worden, waardoor er geen kostbare onderwijstijd verloren gaat.

Javelin ICT en het onderwijs

Als ICT-partner van Business School Notenboom weten wij als geen ander wat er van ICT verwacht wordt in het onderwijs. Zo hebben wij op de drie vestigingen van Business School Notenboom een Managed WiFi netwerk aangelegd waardoor studenten en docenten op ieder moment zorgeloos verbinding kunnen maken met het internet. Benieuwd geworden naar slimme ICT-oplossingen die uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau kunnen tillen? Neem dan vrijblijvend contact op met de ICT-professionals van Javelin ICT.