Een gecombineerd security- en IT-beleid is zeer essentieel voor organisaties. Dit zorgt er namelijk voor dat securityexperts en beheerders beter inzicht hebben in hun netwerkomgevingen. Dit inzicht ontbreekt nu nog vaak, blijkt uit onderzoek van VMware en Forrester.

Het netwerk wordt veelal ingezet als middel voor het leveren van connectiviteit, beveiligingsmaatregelen en het afleveren van applicaties. Dit, terwijl beheerders vaak geen duidelijk inzicht hebben in hun netwerk. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst twee derde van de ondervraagden het lastig vindt een complete zichtbaarheid van hun netwerkomgevingen te verkrijgen. Dit geldt zowel voor netwerkbeheer als op het gebied van security.

Onduidelijkheid tussen securityteams en IT-beheer

Doordat er niet voldoende inzicht is, zorgt dit volgens een deel van de ondervraagden tot meer onduidelijkheid tussen de teams van IT-beheer en security. Bij het uitvoeren van het securitybeleid, wat belangrijk is voor het digitale transformatie-proces, is er weinig betrokkenheid tussen beide teams. Daarnaast is het vaak onduidelijk wie de verantwoordelijke is voor de beveiliging van het netwerk. Het IT-beheer stelt vaak efficiëntie voorop, terwijl securityteams zich met name richten op het oplossen van beveiligingsincidenten.

Synergie tussen teams is belangrijk

Een samenhangende IT-beheer en beveiliging is van groot belang. Niet alleen vanwege meer veiligheid, maar ook voor een betere technologische vooruitgang en de mogelijkheid om snel op zakelijke ontwikkelingen te kunnen reageren.

Zorg er dus dat samengewerkt wordt met een gedeelde verantwoordelijkheid, plannen worden gedeeld en beveiliging direct in de basis van de strategie is ingebouwd. Cloudgebaseerde netwerken kunnen hierbij goed ondersteunen. Deze bieden namelijk altijd en overal connectiviteit en beveiliging voor gegevens, documenten en apps.

Een betere beveiliging en IT-beheer met behulp van Javelin ICT

Heeft u hulp nodig bij een betere beveiliging en IT-beheer? Javelin ICT denkt graag met u mee over de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 040 – 850 3009 of via het contactformulier op onze website.