Met traditionele informatiebeveiliging is het voor organisaties niet langer meer een garantie dat belangrijke bedrijfsdata altijd veilig is. Voordat de digitale revolutie begon, leek het inrichten van IT-beveiliging op het bewaken van een fort. De IT-infrastructuur was zo opgezet dat met verschillende punt-oplossingen de cybersecurity gewaarborgd werd binnen ‘het fort’.

Tegenwoordig zijn vrijwel alle apparaten met het internet verbonden, waardoor deze wereldwijd bereikbaar zijn. En dus ook voor cybercriminelen. Bedrijfsgevoelige gegevens worden vanuit meerdere hoeken verwerkt en alleen het fort verdedigen is hierdoor zinloos geworden. Een roadmap met inzicht in de kwetsbaarheden van de organisatie is cruciaal om grip en controle te behouden over cybersecurity.

Alle beveiligingsrisico’s in kaart brengen

Bij het maken van een roadmap is het belangrijk eerst de risico’s op het gebied van security in kaart te brengen. Hierna is het belangrijk na te denken over de gevolgen van die risico’s, zodat bepaalt kan worden wat voor impact dit kan hebben op de business. Stel altijd prioriteiten wanneer het gaat om cybersecurity.

Analyseer de gevolgen van securityrisico’s

Met behulp van een Confidentiality, Integrity and Availability-analyse kan in kaart worden gebracht wat de gevolgen van een bepaald risico zijn. Op deze manier kunt u bepalen welk risico de hoogte prioriteit dient te krijgen. Is dit vastgesteld? Kijk dan naar een geschikte oplossing hiervoor. De cybersecurity roadmap wordt opgesteld door de impact van een beveiligingsprobleem met het ingeschatte risico te vermenigvuldigen. Een hoog risico maal een hoge impact komt bovenaan te staan. Zo behoudt u grip op cybersecurity en wordt het volwassenheidsniveau van de organisatie verhoogt.

Volwassenheidsniveau organisatie

Beschikt uw organisatie over een cybersecuritystrategie en beleid, is dit beleid vertaald naar maatregelen en kunt u hierover rapporteren? Dan toont u als organisatie aan dat u in control bent. Hoe hoger de volwassenheid van een organisatie is, hoe sneller cybersecurity goed ingeregeld kan worden.

Met behulp van een security roadmap wordt duidelijk vastgesteld waar u als organisatie heen wilt op het gebied van cybersecurity. In de roadmap is altijd een duidelijke prioriteitenlijst en planning opgenomen. Hierdoor heeft u als organisatie controle over de cybersecurity.

Veilig werken met Javelin ICT

Wanneer u kiest voor Javelin ICT als uw ICT-partner, staat veilig werken altijd voorop. Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van cybersecurity voor uw organisatie? Onze ICT-professionals adviseren u graag over maatregelen die ervoor zorgen dat u altijd voorbereid bent op mogelijke cyberaanvallen. Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 040 – 850 3000 of via het online contactformulier.