Van zaterdag 10 oktober t/m zaterdag 17 oktober vindt de Codeweek plaats. Tijdens deze landelijke campagne wordt aandacht gevraagd voor het belang om kinderen op jonge leeftijd te leren programmeren. Volgens de initiatiefnemers is programmeren namelijk het ‘lezen en schrijven van de toekomst’. Daarom worden tijdens de Codeweek op diverse plaatsen in het land evenementen georganiseerd, waarbij kinderen kennis kunnen maken met programmeren. In veel andere Europese landen is programmeren al een vast onderdeel van het onderwijs.

Groot tekort aan ICT-professionals

De initiatiefnemers stellen dat het hard nodig is dat kinderen al op jonge leeftijd kennis maken met programmeren. De verwachting is immers, dat er tegen het jaar 2020 een tekort is van 900.000 ICT-professionals in Europa. Door kinderen te leren programmeren, leren zij niet alleen gestructureerd en logisch nadenken, maar zullen zij ook beter begrijpen hoe technologie werkt. Iets wat niet alleen belangrijk is voor kinderen die later in de ICT-sector terecht zullen komen, want ook binnen andere sectoren speelt technologie een steeds grotere rol. Aanbieders van programmeertrainingen spelen hier inmiddels handig op in (zie bijvoorbeeld Cursus programmeren online via ICTtrainingen.nl).

Programmeren op de basisschool

Zo is de verwachting dat steeds meer beroepsgroepen te maken zullen krijgen met technologische innovaties en ICT. Traditionele beroepen als winkelbediende en medewerker van een reisbureau worden immers in rap tempo vervangen door webwinkels en online reisbureaus. Terwijl bij de beroepen die overblijven, de werkplek meestal in vergaande mate wordt geautomatiseerd. Omdat het kinderbrein flexibel is, neemt het nieuwe kennis gemakkelijk op. Daarom richten de initiatiefnemers van de Codeweek zich op kinderen uit de laatste klassen van de basisschool.

Javelin ICT: uw partner in ICT-innovatie

Bij Javelin ICT juichen wij initiatieven zoals de Codeweek van harte toe. Wij zien immers dagelijks de enorme waarde die diverse ICT-innovaties kunnen toevoegen aan organisaties. De ICT-professionals van Javelin ICT zien dan ook zeker in, dat het belangrijk is om jongeren kennis te laten maken met technologie en programmeren. Bent u benieuwd wat ICT-innovaties voor uw organisatie kunnen betekenen? De professionals van Javelin ICT kunnen u helpen met ICT-dienstverlening zoals ICT-beheer, werken in de cloud en VoIP-telefonie. Benieuwd wat Javelin als uw ICT-partner voor u kan betekenen? Bel ons dan op 040-8503000 of neem contact op via onze website.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!