U kunt er niet omheen, cloud computing is op ICT-gebied dé trend van de afgelopen jaren gebleken. Grote bedrijven zoals Amazon, Google en Microsoft verdienen inmiddels een rijk belegde boterham met voornamelijk public cloud diensten, maar ook andere vormen van cloud computing worden ruimschoots ingezet. Omdat wij eind 2014 nog schreven dat wij verwachtten dat het werken in de cloud flink door zou groeien, vinden wij het halverwege 2015 een mooi moment om te kijken of deze verwachting is uitgekomen

Meer software in de cloud

Uit de visie van ABN Amro op de markt voor IT-software en services is gebleken dat de groei die Nederlandse softwarebedrijven doormaken vooral gedreven wordt door cloud computing. Er is namelijk een groeiende vraag naar Software as a Service (SaaS). Bij dit model wordt software in de cloud gehost en hoeft er geen software lokaal geïnstalleerd te worden. De gebruiker betaalt in dit geval geen eenmalige licentiekosten, maar een vast bedrag per gebruiker per maand. Dit is een betaalbaar model van softwaregebruik, waarbij de software bovendien vanuit iedere locatie gebruikt kan worden, mits hier een internetverbinding voorhanden is. Doordat de cloud steeds meer ingeburgerd raakt, neemt de vraag naar SaaS continu toe.

Werken in de cloud de nieuwe standaard?

Werner Vogels, Chief Technology Officer van Amazon, durft zelfs zo ver te gaan als te stellen dat de cloud de nieuwe standaard is geworden. Nu Amazon voor het eerst cijfers met betrekking tot haar webservices naar buiten heeft gebracht, is gebleken dat de omzet in het eerste kwartaal van 2015, 99 procent hoger lag dan een jaar eerder. Microsoft berichtte eerder zelfs dat het voor haar clouddiensten een groei van 106% verwacht over geheel 2015. Alleen Google maakt de cijfers die specifiek verband houden met clouddiensten niet bekend. Het bedrijf geeft wel aan dat het een stijgende lijn verwacht voor 2015.

Javelin ICT: uw cloud provider

Javelin ICT is dé full-service cloud provider voor mkb’ers. Of het nu gaat om 10 of 100 werkplekken, wij bekijken wat voor iedere situatie de beste oplossing is en kunnen deze vervolgens voor u implementeren en onderhouden. Bovendien hebben wij ruime ervaring met cloud software en kunnen wij er tevens voor zorgen dat uw huidige bedrijfssoftware probleemloos in de cloud gaat draaien. Of het nu gaat om een public, private of hybride cloud-oplossing, wij zorgen ervoor dat u zorgeloos in de cloud kunt gaan werken. Meer weten? Neem contact op via ons online contactformulier of bel met de experts van Javelin ICT op telefoonnummer .