De Japanse premier Shinzo Abe en de Duitse Bondskanselier Angela Merkel zijn van mening dat er tussen landen meer overeenstemming bereikt moet worden op het gebied van ICT. Zo zou er bijvoorbeeld meer overleg plaats moeten vinden op het gebied van robotisering, connectiviteit en ICT in het onderwijs. Dit zou tot uiting moeten komen in de vorm van afspraken binnen de G20, de groep van grootste economieën in de wereld. Een topoverleg van de G20 vindt later dit jaar in Duitsland plaats.

Altijd verbonden

De afspraken die gemaakt dienen te worden zouden zich moeten concentreren op een drietal speerpunten. Het eerste punt is het opstellen van een nieuwe definitie van machines. De maakindustrie draait namelijk allang niet meer op traditionele mechanische machines, want tegenwoordig spelen software, kunstmatige intelligentie en robotisering ook een belangrijke rol.

Het tweede punt is dat er altijd een betrouwbare ICT-infrastructuur beschikbaar zou moeten zijn binnen een land. Overheden moeten ervoor zorgen dat burgers en bedrijven altijd maximaal kunnen profiteren van de voordelen die digitale verbondenheid met zich meebrengt. Door een betrouwbare ICT-infrastructuur te verzorgen zullen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering sneller ontwikkeld en omarmd worden.

Het derde en laatste punt is dat ICT een vaste plek zou moeten krijgen binnen het onderwijs. ICT-ontwikkelingen moeten meegenomen worden in de lesstof, zodat ICT niet langer enkel wordt gezien als een oplossing voor het verhogen van productiviteit. De hoop is dat ICT vervolgens ook ingezet zal worden voor het tackelen van maatschappelijke vraagstukken zoals vergrijzing en duurzaamheid.

Tempo maken met digitalisering

Bondskanselier Merkel wil de bovenstaande punten tijdens de komende top van de G20 op de agenda zetten. Zij wil de G20 stimuleren om een wereldwijde ICT-agenda op te stellen. Duitsland organiseert daarom een speciale bijeenkomst voor ministers die zich binnen de G20 bezighouden met digitalisering. Merkel vindt hierbij dat de overheid het goede voorbeeld moet geven, zodat bedrijven zullen volgen.

Meer over ICT:

Uw ICT-infrastructuur op de agenda met Javelin ICT

Bent u klaar voor de toekomst? Met Javelin ICT als uw ICT-partner weet u zeker dat uw ICT-infrastructuur op ieder moment in topconditie verkeert. Wij nemen u namelijk alle zorgen op ICT-gebied uit handen en zorgen dat ICT uw onderneming optimaal ondersteunt. Benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!