In onze ICT-nieuwsberichten refereren we vaak naar het werken in de cloud en de online werkplek. Maar wat houdt dit concreet in? In deze Javelin ICT special nemen we onze eigen cloud diensten onder de loep. We leggen u stap voor stap uit wat de voordelen zijn van onze virtual private cloud, hoe wij deze kunnen inrichten en hoe het in de praktijk werkt. U kunt de Javelin ICT cloud diensten nu vrijblijvend uitproberen. Na de proefperiode beslist u zelf of u niet meer zonder kunt. Werken in de cloud was nog nooit zo makkelijk!

Werken in de virtual private cloud

Werken in een ‘private cloud’ houdt in dat de cloud-omgeving specifiek is ingericht naar de eisen van uw organisatie. Zo heeft u volledige controle over de opslag van uw data, de beveiliging van de cloud-omgeving en de kwaliteit van de geleverde diensten. De virtual private cloud is een variatie op de private cloud. Dit houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van applicaties en ICT-infrastructuur die zijn ontwikkeld voor meerdere afnemers, maar dat het gebruik van de applicaties en ICT-infrastructuur strikt gescheiden is. Hierdoor profiteert u van een omgeving die compleet is afgestemd op uw specifieke eisen, maar betaalt u niet de hoge kosten die gepaard gaan met de ontwikkeling van een ‘echte’ private cloud.

De inrichting van uw online werkplek

Een belangrijk onderdeel van het werken in de virtual private cloud is de inrichting van uw online werkplek. Uiteraard moet dit zo gebeuren, dat het uw bedrijfsvoering optimaal ondersteunt. De online werkplek heeft bij Javelin ICT daarom de look and feel van Windows 8, zo zullen u en uw medewerkers binnen no time gewend zijn aan het werken in de cloud. Voor toegang tot uw bestanden en het delen van bestanden, wordt uw online werkplek daarnaast uitgerust met ownCloud. Met deze veelzijdige applicatie is het mogelijk om op ieder device samen te werken aan hetzelfde bestand en beheert u daarnaast wie toegang heeft tot welke bestanden. Tot slot maakt ook Hosted Exchange standaard onderdeel uit van de inrichting van uw online werkplek. Dit garandeert dat u overal en op ieder moment toegang heeft tot uw e-mail, contacten en agenda. Daarnaast bent u met Hosted Exchange beveiligd tegen spam, malware en dataverlies. Een hele geruststelling!

Probeer de cloud diensten van Javelin ICT!

Benieuwd wat onze cloud diensten voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog contact met ons op en probeer vrijblijvend een online werkplek in de virtual private cloud. Wij richten deze binnen korte tijd voor u in en na afloop van de proefperiode bepaalt u zelf of onze cloud diensten een waardevolle toevoeging voor uw organisatie zijn. Contact opnemen kan via onze website of op het telefoonnummer 040- 850 3000.