Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Regus, blijkt dat online tools steeds vaker voor zakelijke doeleinden ingezet worden. Voor het onderzoek werden 44.000 senior kantoormedewerkers uit meer dan 100 landen ondervraagd. Ruim 85% van de ondervraagde werknemers gaf aan dat hij of zij tenminste één online tool gebruikt. Volgens Regus gaan de toenemende populariteit van flexwerken en de verschuiving naar ‘werken in de cloud‘ hand in hand. Cloud diensten maken het immers mogelijk om vanaf iedere locatie te kunnen werken.

Populaire cloud diensten onder zakelijke gebruikers

De ondervraagde werknemers gebruiken vooral online tools voor het delen van documenten en om door middel van instant messaging en Voice over IP (VoIP) met collega’s in contact te blijven. Op deze manier kunnen zij hun taken naar behoren uitvoeren, zonder daarbij fysiek aanwezig te hoeven zijn op kantoor. De populairste online tools voor het delen van documenten die in het onderzoek genoemd worden zijn Dropbox, WeTransfer en Google Docs. Als het om VoIP gaat, is Skype de absolute koploper en wat instant messaging betreft, wordt WhatsApp tegenwoordig ook massaal voor zakelijke doeleinden gebruikt.

Online tools maken flexwerken toegankelijk

Een veel gehoord argument tegen flexwerken, is dat werknemers vaak het gevoel hebben dat zij moeizaam in contact kunnen treden met collega’s en moeilijker toegang krijgen tot benodigde documenten als zij niet aanwezig zijn op kantoor. Hier bieden online tools en cloud diensten uitkomst. Dankzij deze tools zijn werknemers volledig operationeel ook wanneer zij niet op kantoor zijn en blijven zij bovendien op de hoogte van de actualiteiten die op kantoor spelen. Voordelen van flexwerken zijn volgens Regus, dat er dichter bij huis gewerkt kan worden, wat leidt tot tijdsbesparing en toegenomen productiviteit.

Javelin ICT: uw specialist in cloud computing

Veel van onze klanten werken inmiddels (gedeeltelijk) in de cloud. Hierdoor hebben zij op ieder moment toegang tot belangrijke documenten en kunnen zij gemakkelijk samenwerken via programma’s als Office 365 en Google Docs. Wanneer het werken in de cloud u aanspreekt en u uw medewerkers bijvoorbeeld de mogelijkheid wilt bieden tot flexwerken, dan denken wij graag met u mee. Wij geloven namelijk in maatwerk dat uw bedrijfsvoering optimaal ondersteunt. De implementatie en het onderhoud van uw cloudomgeving kunnen wij daarbij volledig voor u uit handen nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons vandaag nog op 040- 850 3000 of vul het online contactformulier in.