Terwijl steeds meer organisaties de dupe worden van onbekende cyberaanvallen, blijkt dat bijna de helft van de ICT-beslissers bang is om in 2019 ook het slachtoffer te worden van een van deze aanvallen. Maar liefst 40% van de ondervraagde ICT-beslissers geeft aan over een tekort aan technische middelen te beschikken om dergelijke aanvallen te voorkomen en 13% denkt zelfs over te weinig kennis op dit gebied te beschikken.

Het bovenstaande blijkt uit onderzoek dat de Nationale Security Monitor van Pb7 heeft verricht. Een meerderheid van de ondervraagde bedrijven verlangt naar betere kennis en verwacht daarom in het nieuwe jaar meer dreigingsinformatie te krijgen van hun securitysoftwareleveranciers. De aanvallen waar het meest voor gevreesd wordt zijn computerinbraken en DDos-aanvallen.

ICT-beslissers eisen hulp overheid

Daarnaast vinden de ondervraagde ICT-beslissers dat de overheid zich op dit vlak meer met het bedrijfsleven moet bemoeien en dat er bijvoorbeeld een duidelijke strategie door de overheid opgesteld moet worden, om zo het risico op cybercrime te beperken. Alleen door grensoverschrijdende samenwerkingen tussen de overheid en het bedrijfsleven kunnen alle partijen genoeg kennis vergaren om zich te beschermen tegen cyberaanvallen.

Cybersecurity:

Laat Javelin ICT u beveiligen tegen cybercriminelen

Javelin ICT maakt bij al haar ICT-oplossingen gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van cyberveiligheid. Heeft u ondersteuning nodig bij het beveiligen van uw onderneming? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking. U kunt ons bereiken via het online contactformulier of telefonisch via 040- 850 3000.