In de nacht van woensdag op donderdag kwam het Nuon Solar Team als eerste over de finish in het Australische Adelaide. Hiermee heeft een team vanuit de TU Delft voor de zesde keer de World Solar Challenge gewonnen. De prestigieuze race voor zonnewagens was dit jaar extra spannend. Twee teams uit Nederland, Solar Team Twente en het Nuon Solar Team hebben namelijk bijna de gehele race op positie één en twee gereden. Uiteindelijk wist de Nuna8 van het Nuon Solar Team, de Red One van Solar Team Twente slechts twee minuten voor te blijven.

Spannende race tussen Nederlandse teams

Na de kwalificatie mocht Nuna8 de race afgelopen zondag starten vanaf een 18e positie. Waarna op de eerste racedag een inhaalslag volgde en het Nuon Solar Team aan het eind van deze dag op een derde plaats stond. Tijdens de tweede racedag wist het team een plaats op te schuiven en reed het nog slechts twee minuten achter de koplopers van Solar Team Twente. Tijdens de resterende 1.573 kilometer van de race werd het zaak om het hoofd vooral koel te houden en zo de Red One van Solar Team Twente op een strategisch moment in te halen.

Dag 4: Nuon Solar Team haalt Solar Team Twente in

Op dag vier van de Nuon Solar Challenge brak het moment van de waarheid aan voor Nuna8. Na vijf zenuwslopende uren wisten zij Red One eindelijk in te halen. Dit was bepaald geen sinecure, aangezien het verkeer op de zuidelijke wegen van Australië drukker is dan in het Noorden. Zo rijden er op de route van de World Solar Challenge bijvoorbeeld zogenaamde ‘road trains’. Dit zijn extra lange vrachtwagens, die een zonnewagen met gemak in elkaar kunnen drukken. De inhaalmanoeuvre moest daarom perfect getimed worden. Uiteindelijk wist het Nuon Solar Team de voorsprong op Solar Team Twente tijdens de laatste 180 kilometer van de race vast te houden en kwamen zij met een geringe voorsprong van twee minuten over de finish.

Javelin ICT feliciteert Nuon Solar Team

Als trotse sponsor, feliciteren wij het Nuon Solar Team van harte met deze klinkende overwinning. De World Solar Challenge is een voorbeeld van een evenement waarbij innovatie en strategie benodigd zijn om de winst binnen te halen. Met de Nuna8 is het Nuon Solar Team hier met verve in geslaagd. Zij zijn een inspiratiebron voor bedrijven zoals wij, die zich elke dag voor 100% inzetten voor hun klanten. Dit doen wij met behulp van innovatieve ICT-oplossingen en een behoorlijke dosis strategie. Benieuwd hoe wij uw organisatie naar een hoger plan kunnen tillen? Neem dan contact op via onze website of bel ons op 040- 8503000.