De Gemeente Nuenen beschikt sinds kort over een open WiFi netwerk, dat beschikbaar is voor bezoekers en inwoners. Het netwerk is gerealiseerd door de Coöperatie OnsNet Nuenen, in samenwerking met diverse partners. Het betreffende netwerk maakt gebruik van een Managed WiFi oplossing. Dit houdt in dat de sterkte van het signaal zich aanpast aan het aantal gebruikers. Hierdoor is het netwerk op ieder moment stabiel, zelfs tijdens piekmomenten. Doordat het signaal alleen wordt uitgezonden wanneer dit nodig is, scheelt dit aanzienlijk in de kosten.

Free WiFi Nuenen

Het project, dat Free WiFi Nuenen is gedoopt, is ontstaan vanuit de Coöperatie OnsNet Nuenen. Deze partij was er eerder al verantwoordelijk voor, dat Nuenen in 2005 als één van de eerste gemeentes in Nederland werd voorzien van een glasvezelnetwerk. Free WiFi Nuenen borduurt verder op de ICT-infrastructuur van dit moderne glasvezelnetwerk. Het maakt gebruik van Ruckus Zoneflex accespoints, die om de tweehonderd meter zijn geplaatst. Op deze manier dekt het gratis WiFi-netwerk het gehele centrum van Nuenen. Doordat de accespoints op het bestaande glasvezelnetwerk zijn aangesloten, is de benodigde bandbreedte op ieder moment gegarandeerd.

Het voordeel van Managed WiFi

Managed WiFi oplossingen zijn ideaal voor situaties waarbij het aantal gebruikers wisselt en waarbij de stabiliteit van de verbinding topprioriteit heeft. Wanneer er meer gebruikers zijn, zal er een sterker signaal worden uitgezonden en wanneer het aantal gebruikers daalt, zal het signaal zich hier weer op aanpassen. Daarnaast kan het systeem bandbreedte toewijzen op basis van gebruikersgroepen. Hiermee wordt voorkomen dat het netwerk overbelast raakt wanneer er veel gebruikers tegelijkertijd met het draadloze netwerk zijn verbonden. Tot slot hoeft u voor Managed WiFi in úw bedrijfspand geen grote eenmalige investering te doen. Deze volledig beheerde omgeving is namelijk al beschikbaar vanaf 55 euro per maand.

Javelin ICT: ICT-infrastructuur die werkt

Javelin ICT kan u als uw ICT-partner helpen met al uw vraagstukken op het gebied van ICT-infrastructuur. Dit betekent dat wij u niet alleen van dienst kunnen zijn met Managed WiFi, maar bijvoorbeeld ook met Cloud Computing, zakelijke hosting en VoIP telefonie. Hierbij staan wij ervoor garant dat de ICT-infrastructuur naadloos aansluit op de vereisten van uw corebusiness. Benieuwd hoe wij dat doen? Neem contact op via onze website of maak kennis met ons op telefoonnummer 040 – 850 3000.