De provincie Noord-Brabant scoort goed op het gebied van innovatie. Dit blijkt uit ranglijsten zoals de Regional Innovation Scoreboard van de Europese Commissie en de MKB innovatie Top 100 welke wordt samengesteld door de Kamer van Koophandel. Innovatie is belangrijk, omdat dit zorgt voor groei. Innovatieve bedrijven zien hun winst namelijk toenemen, nemen extra personeel aan en zijn bovendien vaak actief in meerdere landen. Brabant heeft de ambitie om tot de top van Europa te behoren als het gaat om regio’s die excelleren in kennis en innovatie.

Brabant binnen Europa

Noord-Brabant is hard op weg om haar ambities op het gebied van innovatie waar te maken. Zo blijkt dat de provincie op plek 36 staat op een ranglijst met 214 innovatieve Europese regio’s die wordt samengesteld door de Europese Commissie. De onderzoekers stellen dat Brabant onder andere sterk is op het gebied van fotonica, biotechnologie en geavanceerde materialen en daarom hebben bedrijven in de provincie een sterke basis om innovaties te realiseren.

Brabant binnen Nederland

Maar ook in Nederland doet Brabant het uitstekend. De Kamer van Koophandel doet namelijk jaarlijks onderzoek naar de meest innovatieve ondernemingen van Nederland. Het resultaat is een top-100 van meest innovatieve bedrijven. Voor 2016 is Noord-Brabant op deze lijst vertegenwoordigd met maar liefst 25 ondernemingen. De innovaties die Nederlandse ondernemingen ontwikkelen worden onder andere beoordeeld op het vlak van originaliteit, de impact die ze hebben op de omzet van de ondernemingen en de impact die de innovaties hebben op de samenleving.

Meer over Brainport Regio Eindhoven

Innoveer met Javelin ICT

Javelin ICT is gevestigd in een van de meest innovatieve regio’s van Nederland én van Europa. Met onze ICT-oplossingen zorgen wij dat ondernemers uit Eindhoven en omgeving kunnen blijven innoveren. Door uw ICT-beheer bijvoorbeeld aan ons uit te besteden, houdt u capaciteit over voor het verbeteren van uw corebusiness. Maar ook oplossingen zoals Managed WiFi en VoIP-telefonie zorgen er voor dat u op hoog niveau kunt (blijven) presteren. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!